A hétvégén is volt dolga a vízimentőknek: ennyi esetben riasztották az egységeket

HelloVidék   
  Megosztom
A hétvégén is volt dolga a vízimentőknek: ennyi esetben riasztották az egységeket

Az elmúlt hétvégén már 44 strandon láttak el szolgálatot vízimentők, több tucat könnyű sérültnek segítettek - olvasható a vízimentők közösségi oldalán.

A mélyvízi mentési szakág eszközmentést és bajbajutottak mentését is végezte a Balatonon. Két alkalommal is motormeghibásodás miatt vontattak hajókat egy-egy kikötőbe, valamint Balatonlelle előtt egy homokpadra futott vitorlást vontatott le Alfa nevű mentőhajuk személyzete a mélyvíz fel - írja az InfoStart.

Miközben tartottak vissza állomáshelyükre, észrevették, hogy egy vízibicikliző család távolabb került a parttól, mint azt a jogszabály engedi, ráadásul a felnőttek mellett 4 pici gyermek is van az eszközön. Mentőmellényt senki nem viselt, még az óvodás korú gyermeken is csak karúszó volt.

Elmagyarázták nekik, hogy ez nagyon veszélyes, amit a szülők szerencsére azonnal megértettek, és ki is bicikliztek a partra.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

balaton

mentés

sérült