Lassan felforrnak: 30 fokhoz közelít a Velencei-tó, de a Balaton vizére sem lehet panasz

HelloVidék   
  Megosztom
Lassan felforrnak: 30 fokhoz közelít a Velencei-tó, de a Balaton vizére sem lehet panasz

A forróságban tavaink vize is egyre melegebb, a Velencei-tó hőmérséklete Agárdnál már a 30 fokot közelíti, de lassan a Balatonnál is hasonló lesz a helyzet.

Agárdnál már a 30 fokot közelíti a Velencei-tó hőmérséklete, miután ma reggel 29,6 Celsius-fokos vízhőfokot mért az Országos Vízjelző Szolgálat – adta hírül az Időkép.

Noha Magyarország többi tava nem ennyire meleg, a hőségben minden állóvizünk hőmérséklete napról napra emelkedik. A vízjelző szolgálat ma reggeli adatai szerint a Balaton 25-27 fokos: Siófokon még kellemesen hűsítő a víz, ott 24,7 fokot mértek, 25,1 fokkal viszonylag friss még Balatonkenesén és 25,4 fokkal Balatonfenyvesen, Tihanyban viszont már 26,6, Gyenesdiáson pedig 27,1 fokos a Balaton. A melegedés a többi hazai tavat sem kerüli el: a Fertő-tó Fertőrákosnál 26,8, a Lupa-tavak 24, a Szelidi-tó és a Tisza-tó pedig 26 fokos.

A következő napokban marad a forróság, így álló- és folyóvizeink hőmérséklete tovább emelkedhet.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

víz

víz hőmérséklet