Lassan felforrnak: 30 fokhoz közelít a Velencei-tó, de a Balaton vizére sem lehet panasz

HelloVidék   
  Megosztom
Lassan felforrnak: 30 fokhoz közelít a Velencei-tó, de a Balaton vizére sem lehet panasz

A forróságban tavaink vize is egyre melegebb, a Velencei-tó hőmérséklete Agárdnál már a 30 fokot közelíti, de lassan a Balatonnál is hasonló lesz a helyzet.

Agárdnál már a 30 fokot közelíti a Velencei-tó hőmérséklete, miután ma reggel 29,6 Celsius-fokos vízhőfokot mért az Országos Vízjelző Szolgálat – adta hírül az Időkép.

Noha Magyarország többi tava nem ennyire meleg, a hőségben minden állóvizünk hőmérséklete napról napra emelkedik. A vízjelző szolgálat ma reggeli adatai szerint a Balaton 25-27 fokos: Siófokon még kellemesen hűsítő a víz, ott 24,7 fokot mértek, 25,1 fokkal viszonylag friss még Balatonkenesén és 25,4 fokkal Balatonfenyvesen, Tihanyban viszont már 26,6, Gyenesdiáson pedig 27,1 fokos a Balaton. A melegedés a többi hazai tavat sem kerüli el: a Fertő-tó Fertőrákosnál 26,8, a Lupa-tavak 24, a Szelidi-tó és a Tisza-tó pedig 26 fokos.

A következő napokban marad a forróság, így álló- és folyóvizeink hőmérséklete tovább emelkedhet.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

víz

víz hőmérséklet