A számok nem hazudnak: elképesztő, hány fokosak most a magyarországi tavak

HelloVidék   
  Megosztom
A számok nem hazudnak: elképesztő, hány fokosak most a magyarországi tavak

Tovább emelkedett tavaink vízhőmérséklete, a Balaton csütörtökön reggel a Tihanyi révnél már 24,9 fokos volt.

A hőség beköszöntével tovább emelkedett a haza tavak hőmérséklete van, amelyik már túlságosan is meleg. Ami a vízhőfokokat illeti a nagyobb tavaink melegszenek. Csütörtökön reggel annyit írnak a hydroinfo.hu-n, hogy a Balaton a a Tihanyi révnél 24,9 fokos (ez 0,7 fokos emelkedés egy nap alatt). Tegnap, azaz szerda reggel a Velencei-tó 29,6 fokos volt - írja az InfoStart.

A Balaton vízszintje az elmúlt napokban csökkent, nyolc nap alatt 5 centiméterrel, de például a szerdai hőség után sem veszített, azaz maradt a keddi 117 centi.

Németh Lajost a TV2-ben arról beszélt, hogy további erős felmelegedés várható, és ennek következtében a hétvégére néhol akár a 29 fokot is elérheti a Balaton vizének hőmérséklete. A meteorológus azt is hozzátette, hogy a tartós déli áramlással Észak-Afrika felől forró levegő érkezik Magyarországra, és emiatt a kialakult kánikulának egyelőre nem látni a végét.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

balaton

hőmérséklet

melegedés