Magyar chiliszósz tarolta le a világot: ezért imádják külföldön

HelloVidék   
  Megosztom
Magyar chiliszósz tarolta le a világot: ezért imádják külföldön

Nagy Gábor, nagymarosi chilikészítő különleges szósza két kategóriában is besöpörte az első díjat a The World Hot Sauce Awards-on. A csípős szószok világversenyén nemcsak a világ legjobb chiliszószának választották a terméket, hanem "hot sauce" gyümölcsös kategóriában is első lett - írja a BeerPorn.hu.

GaBko Chiliket készítő Nagy Gábor mango ale-es, pikáns chilije a The World Hot Sauce Awards-on indult és egyből kétszeres első helyezett lett. A világverseny „hot sauce” osztályának gyümölcskategóriájában is a legjobbnak ítélte a zsűri és ezt a chilit választották a „Best hot sauce in the world”-nek is, vagyis a világ legjobb chiliszószának - írja a portál.

A chilikészítő már több éve működik együtt a miskolci zip’s sörfőzdével: a zip's készítette Habanero Never Dies elnevezésű chilis sörhöz a GaBko chilijét használta. Ország söre versenyén a legnépszerűbb különleges sörök második díját zsebelhette be a közönségszavazatok alapján.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

chili

chiliszósz

magyar

világelső

sör