Tegnap megdőlt a magyarországi áramfogyasztási rekord

MTI   
  Megosztom
Tegnap megdőlt a magyarországi áramfogyasztási rekord

Az idén másodjára dőlt meg a magyarországi áramfogyasztási rekord, január 23-án 6926 megawattos (MW) csúcsterhelést regisztráltak, amely 42 megawattal meghaladta a korábbi negyedórás hitelesített történelmi rekord csúcsértéket - közölte a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító (Mavir) Zrt. csütörtökön.

A közleményben hangsúlyozzák, a magyar villamosenergia-rendszer a télies hidegben is problémamentesen biztosította az ellátást.

2019 januárjában már megdőlt a magyarországi villamos energia rendszerterhelés addigi maximuma, január 8-án fogyasztották a legtöbb áramot, 6884 MW-ot, január 23-án a negyedórás átlagteljesítmény csúcsértéke már 6926 MW volt.

A Mavir a kedvezőtlenebb időjárási körülmények között is biztosítja az előírás szerinti mennyiségű tartalékot, az ellátásbiztonság szintje az előírt hazai és nemzetközi normáknak megfelelő, közölték.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

áramszolgáltatás

áram

rekord