Változott az idei költségvetés: rengeteg pénzt kapott a Magyar falu program

24.hu   
  Megosztom
Változott az idei költségvetés: rengeteg pénzt kapott a Magyar falu program

A kormány több mint 97 milliárd forint átcsoportosításáról döntött, írja a Magyar Közlöny alapján a Világgazdaság hétfői száma, ennek értelmében 42 milliárd forint pénzügyi maradványt vonnak el több minisztériumtól a Központi Maradványelszámoltatás javára.

22,3 milliárd forintot a Miniszterelnökség egyházi közösségi programjaitól vonták el, a határon túli magyarok támogatására szolgáló Bethlen Gábor Alapból pedig 12 milliárdot, írja a 24.hu.

A Magyar falu programra 29 milliárd forint megy, amelynek keretében 2019-ben összesen 150 milliárd forint jut az ötezer lakosnál kisebb települések fejlesztésére.

44,5 milliárd forintot költenek a maradványalapból az épülő BMW-gyárral kapcsolatos infrastruktúra beruházásokra, főleg útépítésre és közműfejlesztésre.

További 12,6 milliárd forintot az Eximbank, 8,5 milliárd forintot pedig egy meg nem nevezett cég tőkeemelésére szánnak. Ez utóbbit az Innovációs és Technológiai Minisztérium végzi. Ezen kívül 1,6 milliárd forintot kap a TEK és 1,9 milliárdot a Magyar Államkincstár.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

magyar falu program

egyház

bmw

tek