Gigaberuházás a Bosch-nál: úttörő csúcstechnológia készül Hatvanban

HelloVidék   
  Megosztom
Gigaberuházás a Bosch-nál: úttörő csúcstechnológia készül Hatvanban

Tovább fejleszti autóipari elektronikai alkatrészeket gyártó hatvani telephelyét a Bosch csoport, a technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója – jelentették be ünnepélyes keretek között a Külgazdasági és Külügyminisztériumban.

A Robert Bosch Elektronika Kft. 9,6 milliárd forintos beruházása keretében a vállalat új, korszerűbb gyártást szolgáló eszközöket szerez be. A projektnek köszönhetően bővül az üzem gyártási kapacitása, és további, a jövő biztonságos, energiahatékony és hálózatba kapcsolt autózását meghatározó, új generációs termékek is készülnek Hatvanban.

A beruházást bejelentő eseményen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Daniel Korioth, a magyarországi Bosch csoport vezetője és Wolfgang Stein, a Robert Bosch Elektronika Kft. gazdasági ügyvezető igazgatója. A 2020 végéig tartó beruházáshoz a magyar állam egyedi kormánydöntés (EKD) alapján mintegy 1,2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít.

A Bosch hatvani gyárában olyan – a jövő autózását meghatározó – technológiai eszközöket és komponenseket gyártanak, amelyek elengedhetetlenek az automatizált vezetéshez. Ilyenek többek között a kormányrendszerekhez gyártott elektromos vezérlők és szenzorok, valamint a radarrendszerek.

A Bosch folyamatosan arra törekszik, hogy innovatív fejlesztései és szakértelme által közelebb hozza a jövő mobilitását. Ez a hatvani gyárban megvalósuló fejlesztés is hozzájárul ahhoz, hogy víziónk valósággá váljon.

– hangsúlyozta a beruházás kapcsán Daniel Korioth, a magyarországi Bosch csoport vezetője.

Az elmúlt húsz évben világszerte több százmillió járművet szereltek fel a Bosch hatvani telephelyén készült különféle autóipari elektronikai alkatrészekkel. Wolfgang Stein, a Robert Bosch Elektronika Kft. gazdasági ügyvezető igazgatója az új projekt kapcsán kiemelte: „A mostani beruházás nemcsak azt jelenti, hogy még magasabb színvonalon tudjuk kiszolgálni megrendelőiket, hanem, hogy Hatvanban is hozzájárulunk a jövő autózásának alakításához.”

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gazdaság

bosch

hatvan

gyár

beruházás

fejlesztés

technológia

digitalizáció

elektromos autó

hibrid