Fokozódik a gazdasági növekedés: robbanásszerűen nőtt az építőipar

MTI   
  Megosztom
Fokozódik a gazdasági növekedés: robbanásszerűen nőtt az építőipar

Az első két hónap adatai alapján érdemben gyorsulhatott a hazai GDP növekedése a tavalyi utolsó negyedévhez képest, elsősorban az építőipar robbanásszerű növekedésének köszönhetően - olvasható a TakarékBank közleményében.

Az ipari termelése tavalyi utolsó negyedévhez hasonlóan 5,1 százalékkal bővült, a kiskereskedelmi forgalom növekedése 5,3 százalékról 6,9 százalékra gyorsult, míg az építőipari termelés növekedése kiemelkedően, 21,2 százalékról 39 százalékra ugrott.

Az első negyedév során pedig ennél is gyorsabb lehet az építőipar növekedése az egy évvel ezelőtti gyenge márciusi bázis miatt. Noha az aggasztó mértékű csapadékhiány miatt kérdéses lehet a mezőgazdaság kibocsátása, az adatok alapján a GDP növekedése akár érdemben 5 százalék fölé gyorsulhatott az első két hónap során.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

takarék

takarék csoport

gazdaság

gdp

növekedés

építőipar