Fokozódik a gazdasági növekedés: robbanásszerűen nőtt az építőipar

MTI   
  Megosztom
Fokozódik a gazdasági növekedés: robbanásszerűen nőtt az építőipar

Az első két hónap adatai alapján érdemben gyorsulhatott a hazai GDP növekedése a tavalyi utolsó negyedévhez képest, elsősorban az építőipar robbanásszerű növekedésének köszönhetően - olvasható a TakarékBank közleményében.

Az ipari termelése tavalyi utolsó negyedévhez hasonlóan 5,1 százalékkal bővült, a kiskereskedelmi forgalom növekedése 5,3 százalékról 6,9 százalékra gyorsult, míg az építőipari termelés növekedése kiemelkedően, 21,2 százalékról 39 százalékra ugrott.

Az első negyedév során pedig ennél is gyorsabb lehet az építőipar növekedése az egy évvel ezelőtti gyenge márciusi bázis miatt. Noha az aggasztó mértékű csapadékhiány miatt kérdéses lehet a mezőgazdaság kibocsátása, az adatok alapján a GDP növekedése akár érdemben 5 százalék fölé gyorsulhatott az első két hónap során.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

takarék

takarék csoport

gazdaság

gdp

növekedés

építőipar