Fokozódik a gazdasági növekedés: robbanásszerűen nőtt az építőipar

MTI   
  Megosztom
Fokozódik a gazdasági növekedés: robbanásszerűen nőtt az építőipar

Az első két hónap adatai alapján érdemben gyorsulhatott a hazai GDP növekedése a tavalyi utolsó negyedévhez képest, elsősorban az építőipar robbanásszerű növekedésének köszönhetően - olvasható a TakarékBank közleményében.

Az ipari termelése tavalyi utolsó negyedévhez hasonlóan 5,1 százalékkal bővült, a kiskereskedelmi forgalom növekedése 5,3 százalékról 6,9 százalékra gyorsult, míg az építőipari termelés növekedése kiemelkedően, 21,2 százalékról 39 százalékra ugrott.

Az első negyedév során pedig ennél is gyorsabb lehet az építőipar növekedése az egy évvel ezelőtti gyenge márciusi bázis miatt. Noha az aggasztó mértékű csapadékhiány miatt kérdéses lehet a mezőgazdaság kibocsátása, az adatok alapján a GDP növekedése akár érdemben 5 százalék fölé gyorsulhatott az első két hónap során.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

takarék

takarék csoport

gazdaság

gdp

növekedés

építőipar