Műemléki felújítás a Balatonon: 3 milliárdból újul meg a Tihanyi Apátság

HelloVidék   
  Megosztom
Műemléki felújítás a Balatonon: 3 milliárdból újul meg a Tihanyi Apátság

Közel 3 milliárd forintból indul program a Tihanyi Bencés Apátság műemléki felújítására és egyes épületeinek fejlesztésére. A támogatás az apátság vendégházának bővítésére is kiterjed – írja a Csodálatos Balaton.

Két részletben összesen 2 milliárd 769 millió forintot hagyott jóvá a kormány műemléki felújításra, az apátság egyes épületeinek fejlesztésére, valamint vendégházának bővítésére. Az apátság és a Mádl Ferenc tér közötti lépcső 2020 őszére uniós forrásból megújul, felújítják továbbá az apátság belső tereit, múzeumpedagógiai foglalkoztatót alakítanak ki, felújítják a kiállítóteret, valamint létrejön egy szórakoztató központ is.

A kormány 2019. október 4-én döntött arról, hogy egyetért a Tihanyi Bencés Apátság műemléki felújításával és egyes épületeinek fejlesztéseivel, valamint az apátság vendégháza bővítésének megvalósításával.

Az is olvasható a Magyar Közlönyben, hogy a határozat a támogatást két részre bontja: elsőként a jövő évi költségvetésből folyósít 457 millió forintot, majd a 2021-es központi költségvetésben 2 milliárd 312 millió forintot kell beállítani erre a célra.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

tihany

támogatás

felújítás

tihanyi apátság

turizmus