Új vasútállomást kap Debrecen a BMW-gyár miatt: ilyen lesz

Magyar Nemzet   
  Megosztom
Új vasútállomást kap Debrecen a BMW-gyár miatt: ilyen lesz

Új állomásépületet létesítenek a Macs Ipari Park állomáson, az épülő BMW-gyárnak is otthont adó, Debrecen mellett lévő ipari parkhoz vezető vasúti pályán pedig nagyobb sebességgel közlekedhetnek majd a vonatok - írja a Magyar Nemzet.

A lap információi szerint kivitelezőt keresnek a Macs Ipari Park vasútállomásának megépítésére, ahol a BMW-gyár is helyet kap majd. Emellett a Debrecen-Füzesabony vasútvonal bővítése és felújítása is megkezdődhet. A Macs Ipari Park állomáson új vasútállomást és üzemi épületet is kialakítanak, a vasúti pálya mellett pedig nemcsak a forgalomirányító, hanem a biztosítóberendezéseket is korszerűsítik. A vasútvonalat úgy építik át, hogy az 80-100 kilométer/órás sebességre és 225 kN tengelyterhelésre legyen képes. E munkálatok azt eredményezik, hogy a meglévő nyomvonalat 11,6 kilométer hosszan kell felújítani, valamint további 3,6 kilométeren át kell építeni. Debrecen és Tócóvölgy állomások között emiatt egy második vágányt is szükséges építeni.

A BMW-autógyár építési munkálatai várhatóan 2020 tavaszán kezdődnek el, de már jelenleg is 250 BMW-alkalmazott dolgozik a terület előkészítésén. Az új üzemben belső égésű motorral felszerelt és akkumulátoros gépkocsikat fognak előállítani.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

debrecen

állomás

vonat

vasút

máv

macs

ipari park

közlekedés

bmw

bmw gyár