Új vasútállomást kap Debrecen a BMW-gyár miatt: ilyen lesz

Magyar Nemzet   
  Megosztom
Új vasútállomást kap Debrecen a BMW-gyár miatt: ilyen lesz

Új állomásépületet létesítenek a Macs Ipari Park állomáson, az épülő BMW-gyárnak is otthont adó, Debrecen mellett lévő ipari parkhoz vezető vasúti pályán pedig nagyobb sebességgel közlekedhetnek majd a vonatok - írja a Magyar Nemzet.

A lap információi szerint kivitelezőt keresnek a Macs Ipari Park vasútállomásának megépítésére, ahol a BMW-gyár is helyet kap majd. Emellett a Debrecen-Füzesabony vasútvonal bővítése és felújítása is megkezdődhet. A Macs Ipari Park állomáson új vasútállomást és üzemi épületet is kialakítanak, a vasúti pálya mellett pedig nemcsak a forgalomirányító, hanem a biztosítóberendezéseket is korszerűsítik. A vasútvonalat úgy építik át, hogy az 80-100 kilométer/órás sebességre és 225 kN tengelyterhelésre legyen képes. E munkálatok azt eredményezik, hogy a meglévő nyomvonalat 11,6 kilométer hosszan kell felújítani, valamint további 3,6 kilométeren át kell építeni. Debrecen és Tócóvölgy állomások között emiatt egy második vágányt is szükséges építeni.

A BMW-autógyár építési munkálatai várhatóan 2020 tavaszán kezdődnek el, de már jelenleg is 250 BMW-alkalmazott dolgozik a terület előkészítésén. Az új üzemben belső égésű motorral felszerelt és akkumulátoros gépkocsikat fognak előállítani.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

debrecen

állomás

vonat

vasút

máv

macs

ipari park

közlekedés

bmw

bmw gyár