Jó évet zárt a vidéki gyár: nőtt a termelés a diósgyőri üzemben

MTI   
  Megosztom
Jó évet zárt a vidéki gyár: nőtt a termelés a diósgyőri üzemben

A Nestlé diósgyőri csokoládé üzemében az idén a karácsonyi szezonra közel kétezer tonna terméket állítottak elő, amely több mint 25 millió csokoládéfigurát jelent. A termelés volumene 11 százalékkal nőtt 2018 hasonló időszakához képest - közölte a vállalat.

A vállalat a növekedést elsősorban a Smarties márkán bevezetett újításokkal magyarázta.

A téli meglepetések mintegy 22 féle formából készülnek, amely tíz márkanév alatt 70 féle különböző terméket jelent. A gyártást a Smarties márka uralja, aránya idén 55 százalék

- közölte a cég.

A vállalat által gyártott termékek közel 90 százaléka, több mint 1700 tonna exportra készült, a külföldre szállított termékek mennyisége tavalyhoz képest 13 százalékkal nőtt. A legnépszerűbbek idén is a mikulás figurák, amelyekből 19 országba szállítanak, a termékek immár 23 országba jutnak el.

A téli csokoládéfigurák gyártása általában tavasszal kezdődik és szeptemberig tart, a karácsony előtti időszakban már húsvéti figurákat gyártanak. A karácsonyi szezonra átlagosan 400 ember dolgozik a termelésben. Húsvétra pedig novemberben-decemberben 400-450 ember munkálkodik.

Kitértek arra is, hogy a Smarties receptúráján jelentős változtatásokat vezettek be idén, annak cukortartalmát 6 százalékkal csökkentették, a proteintartalmát pedig megduplázták. A tervek szerint a Nestlé globális vállalásait támogatva jövőre a diósgyőri gyárban a műanyag csomagolásokat papír alapúra váltják.

A Nestlé Hungária Kft. tavalyi értékesítésének nettó árbevétele 137 milliárd forint volt, az azt megelőző évben 126 milliárd forintot tett ki. A belföldi értékesítésből származó árbevétel 2018-ban 56 milliárd forint fölé emelkedett az előző évi 53 milliárd forintról. A vállalat adózott eredménye tavaly 4,6 milliárd forintra nőtt, egy évvel korábban 3,5 milliárd forintot tett ki.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

diósgyőr

nestlé

gyár

gyárak

termelés

növekedés