Ezek a legfelkapottabb települések a Balatonnál: tömegek nyaralnak itt

HelloVidék   
  Megosztom
Ezek a legfelkapottabb települések a Balatonnál: tömegek nyaralnak itt

A KSH adatai alapján jelentős különbségek mutatkoztak a turizmus területén 2019-ben a balatoni régió teleüléseinek kereskedelmi szálláshelyein. Egyes települések megőrizték előkelő pozíciójukat, de láthatunk hatalmas növekedéseket és drámai visszaeséseket is a listában - írja a balatontipp.hu.

Jelentős különbségek mutatkoztak a turizmus területén 2019-ben a balatoni régió településeinek kereskedelmi szálláshelyein a KSH adatai alapján. A települések között volt, amelyik megtartotta pozícióját, de voltak erős visszaesések és nagymértékű növekedések is. A vendégek összesen 5 millió 874 ezer éjszakát töltöttek el a régió kereskedelmi szálláshelyein 2019-ben, ami 0,9 százalékkal kevesebb a 2018-as eredménynél. A külföldiek forgalma 2,6 századdal maradt el az előző évitől, a magyaroké pedig közel azonos volt a két évben.

A portál listája alapján a települések forgalom szerinti sorrendjében megtartotta első helyét Hévíz, a többiektől messze elhúzva az egymillió-száznegyvenötezer éjszakás eredményével. Balatonfüred is stabilan tartja második helyét 733 ezer éjszakás forgalmával.

Az adatokat elemezve a lap azt írja, hogy egy évvel ezelőtt a harmadik helyen Zalakaros szerepelt, így a pozíciót korábban őrző Siófok a nagyedik helyre szorult. A KSH adatai alapján azonban utólag plusz 27562 vendégéjszakával Siófok visszamenőleg is megőrizte harmadik helyét a dobogón 2018-ban, amit 2019-ben is megtartott megelőzve Zalakarost.

A legjelentősebb növekedést az élbolyban a volt Úttörővárosban működő Erzsébet táborra alapozó Zánka érte el, így átvette az 5. helyet az 5,2 százalékos visszaesést mutató Zamárditól. Az első tízes mezőnyben még érdemes megemlíteni Tihany 8,2 százalékos javítását. Nagy változás zajlott csak éppen negatív irányba Balatonszemesen, ahol 9,4 százalékkal csökkent a vendégéjszakák száma az előző évhez képest.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

balaton

turizmus

szállás

forgalom