Több ezer szájmaszkot és gumikesztyűt kaptak ezek a települések: itt vannak a részletek

HelloVidék   
  Megosztom
Több ezer szájmaszkot és gumikesztyűt kaptak ezek a települések: itt vannak a részletek

Több ezer szájmaszkot és gumikesztyűt osztott szét Pásztó önkormányzata a településen. Jobbágyiban két ezer maszkot rendeltek, amit a településen élők fognak megkapni - írja a nool.hu.

Több mint kétezer darabot adtunk a polgármesteri hivatal és az ahhoz tartozó intézmények munkatársainak, így például az idősek otthonának, az óvodáknak és a városgazdálkodásnak, de a közmunkásoknak is

– mondta el portálnak Farkas Attila, Pásztó polgármestere, aki külön kiemelte, hogy ajándékoztak a Margit kórháznak is, ahová összesen 500 darab maszkot és 200 pár kesztyűt szállítottak. Mint mondta, adományoztak a helyi polgárőröknek, tűzoltóknak, mentőknek, állami gondozottaknak és tanáraiknak, rendőrségnek, körzeti -és gyermekorvosoknak, fogorvosoknak, nagyobb boltok dolgozóinak, gyógyszertáraknak, hentesüzleteknek, pékségeknek, valamint zöldségárusoknak is. Ahogy a polgármester említette, a megfelelő védőfelszerelések beszerzésében Nagy-Majdon József, Bátonyterenye polgármestere és Pásztó egyik kínai testvérvárosa is segédkezett.

Hasonló módon cselekedett Jobbágyi önkormányzata is, a napokban több mint kétezer maszkot rendeltek a település lakóinak figyelembe véve a falu lakosságának létszámát, valamint a potenciálisan veszélyeztetetteket.

Összesen negyven darab magas szintű védőmaszk fog érkezni, amelyeket azok a lakók kapnak majd, akik munkájuknál fogva sok emberrel érintkeznek, így például az egészségügyben vagy a családsegítő központban dolgozók

– mondta Schoblocher István, a település polgármestere. Mint említette, természetesen minden lakosról gondoskodnak, így kétezer darab hagyományos orvosi szájmaszkot osztanak szét közmunkások bevonásával azonnal, ha megérkeznek a termékek.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gumikesztyű

szájmaszk