Gigaszállítmányt várnak: maszkok, tesztek milliói érkeznek Magyarországra

MTI   
  Megosztom
Gigaszállítmányt várnak: maszkok, tesztek milliói érkeznek Magyarországra

Ezen a héten 20 repülőgépet várnak több száz tonna egészségügyi szállítmánnyal. Több mint 10 millió maszk, 2,5 millió gyorsteszt, százezer védőruha és arcvédő, 300 ezer pár kesztyű, valamint kétezernél is több lélegeztetőgép is érkezik.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Országgyűlés hétfői ülésén, napirend előtti felszólalásában bejelentette: ezen a héten 20 repülőgépet várnak több száz tonna egészségügyi szállítmánnyal.

annak érdekében, hogy a megfelelő védekezési munkákat el tudják látni és az egészségügyi dolgozóknak biztosítsák a védőfelszereléseket az eredményes és biztonságos munkához. Az egészségügyi védekezés sikere ugyanis a politikus szerint nagy mértékben múlik azon, hogy elegendő eszközzel rendelkezünk-e.

Ez nemcsak számunka kérdés, hanem minden országnak, és a világ valamennyi országa ma Kína ajtaján kopogtat, illetve dörömböl

- fogalmazott. Azt is mondta, hogy Magyarország időben lépett, megkötötte a szükséges szerződéseket és a szállítások megindultak, hogy a sikeres egészségügyi védekezéshez elegendő eszköz legyen. Az elmúlt héten 7 repülőgép érkezett Magyarországra ilyen eszközökkel.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

szijjártó péter

egészségügyi szállítmány

maszk