Eztán ebből a zöldségből is készül a magyar chips: 350 millióból épült a vidéki gyár

HelloVidék   
  Megosztom
Eztán ebből a zöldségből is készül a magyar chips: 350 millióból épült a vidéki gyár

Négy év várakozás és munka után szerdán átadták az ásotthalmi batátacsipszüzemet, ami jövő tavasztól tíz embernek ad munkát és havonta legalább két tonna nyersanyagot tud feldolgozni.

Négy év küzdelem és várakozás után adták át Ásotthalmon azt a manufaktúrát, amely a Pipás Chipset fogja csomagolt áruként eljuttatni a boltok polcaira, remélhetőleg még a nagy hipermarketekbe is. Az üzemmel legalább tíz ásotthalminak adnak munkahelyet nem közmunkaprogramból, hanem tisztességes bérért, fizetésért. Ennél is fontosabb, hogy a batátacsipsz feldolgozásnak köszönhetően ez egy lehetőség a környékbeli gazdák számára, hogy folyamatosan, nem nyomott áron tudják eladni az édesburgonyát, vagy akár, kapacitástól függően más zöldséget-gyümölcsöt – írta a Délmagyar.

Az üzem megvalósítása több pályázati forrásnak köszönhető. Az első része, egy hűtő-tároló csarnok 50 milliós TOP-os pénzből készült el. Ehhez csatlakozva Ásotthalom nyert csaknem 200 millió forintot a gazdaságfejlesztési program részeként a Belügyminisztériumtól, amiből folytatták az üzem megépítését. Még ez sem volt elég, még 100 millióra volt szükség.

- írta a lap.

A termékről szólva elhangzott, biztosan egyedi lesz, mert egy budapesti, Michelin-csillagos étterem séfje segített a termékfejlesztésben.

Címlapkép: Getty Images

KÖLTÖZNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? KERESS EGY OLCSÓ HITELT!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 4,73 százalékos THM-el, és havi 96 143 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCreditnél. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 5,49% a THM; a Budapest Banknál 5,68%; a Sopron Banknál 5,72%, a MagNet Banknál pedig 5,73%; míg az Takarékbanknál 5,78%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

batáta

chips