Érezhető a szárazság Pásztón: brutálisan lecsökkent a Hasznosi víztározó szintje

HelloVidék   
  Megosztom
Érezhető a szárazság Pásztón: brutálisan lecsökkent a Hasznosi víztározó szintje

Gere Tünde, az Érv Zrt. Kommunikációs és PR irodavezetője a Nool.hu érdeklődésére elmondta, hogy a víztározó vízszintje egy évvel ezelőtt 1350 centiméter volt, jelenleg pedig 760 centiméter körül van. 

Ennek megfelelően vízkormányzással csökkentjük a hasznosi vízmű terhelését, és más irányból kormányzunk a térségbe ivóvizet

- közölte Gere Tünde.

Erről az irodavezető a portálnak azt a tájékoztatást adta, hogy a patak tölti a víztározót, azonban a csapadékhiány miatt jelenleg a befolyás szinte teljesen megszűnt. A tározó alvízcsatornájába csak a csurgalékvizek és ülepített technológiai vizek kerülnek. Hozzátette:

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

víztározó

vízszint

kövicses-patak

nógrád megye

pásztó

hasznosi víztározó

vízszint csökkenés

szárazság