Horror áron mérik a karácsony slágerét: 5 ezerre is felkúszhat az ára az üzletekben

HelloVidék   
  Megosztom
Horror áron mérik a karácsony slágerét: 5 ezerre is felkúszhat az ára az üzletekben

Idén a minőségi bejglik ára általában 3000 forinttól indul, és nagyjából 4500-5000 forint körül áll meg – nyilatkozta a VG-nek a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke, Erdélyi Balázs.

Erdélyi Balázs hozzátette: noha biztosan megjelennek majd a piacon idén is az ipari termékek, amelyek jóval olcsóbbak lesznek, mint a cukrászdai bejglik, de általában a minőségük is lényegesen silányabb, a többségük valójában csak „bejglire hasonlító” termék.

Hatalmasat nőttek az energiaárak

A 3–5 ezer forintos árakkal kapcsolatban a szakember megjegyezte: bár lehet, hogy kissé nagy szórásnak tűnik ez a sáv, de sajnos már a bejgli áránál is megjelenik az a tényező, hogy ki mennyiért kapja a szolgáltatójától az energiát. Emellett az alapanyagárak is a duplájukra emelkedtek, ám ez nagyjából mindenkire egységesen érvényes, leszámítva azokat, akik egyszerre nagyobb mennyiséget tudnak megrendelni, hiszen ők általában jobb áron juthatnak hozzá az alapanyagokhoz

– magyarázta a szakmai elnök.

De otthon sem olcsó mulatság a bejglisütés

Aki úgy dönt, maga sütné meg az ünnepi finomságot, annak is mélyen a zsebébe kell nyúlnia. Aki például a diós bejgli mellett dönt, annak azzal kell számolnia, hogy a tölteléknek valót körülbelül 20 százalékkal drágábban kell megvennie, mint tavaly. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint, míg 2021 októberében 4860 forint volt egy kiló tisztított dió átlagára, addig egy évvel később már 5750 forintot kértek érte.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

bejgli

infláció

bejgli ára

karácsony