Horror áron mérik a karácsony slágerét: 5 ezerre is felkúszhat az ára az üzletekben

HelloVidék   
  Megosztom
Horror áron mérik a karácsony slágerét: 5 ezerre is felkúszhat az ára az üzletekben

Idén a minőségi bejglik ára általában 3000 forinttól indul, és nagyjából 4500-5000 forint körül áll meg – nyilatkozta a VG-nek a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke, Erdélyi Balázs.

Erdélyi Balázs hozzátette: noha biztosan megjelennek majd a piacon idén is az ipari termékek, amelyek jóval olcsóbbak lesznek, mint a cukrászdai bejglik, de általában a minőségük is lényegesen silányabb, a többségük valójában csak „bejglire hasonlító” termék.

Hatalmasat nőttek az energiaárak

A 3–5 ezer forintos árakkal kapcsolatban a szakember megjegyezte: bár lehet, hogy kissé nagy szórásnak tűnik ez a sáv, de sajnos már a bejgli áránál is megjelenik az a tényező, hogy ki mennyiért kapja a szolgáltatójától az energiát. Emellett az alapanyagárak is a duplájukra emelkedtek, ám ez nagyjából mindenkire egységesen érvényes, leszámítva azokat, akik egyszerre nagyobb mennyiséget tudnak megrendelni, hiszen ők általában jobb áron juthatnak hozzá az alapanyagokhoz

– magyarázta a szakmai elnök.

De otthon sem olcsó mulatság a bejglisütés

Aki úgy dönt, maga sütné meg az ünnepi finomságot, annak is mélyen a zsebébe kell nyúlnia. Aki például a diós bejgli mellett dönt, annak azzal kell számolnia, hogy a tölteléknek valót körülbelül 20 százalékkal drágábban kell megvennie, mint tavaly. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint, míg 2021 októberében 4860 forint volt egy kiló tisztított dió átlagára, addig egy évvel később már 5750 forintot kértek érte.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

bejgli

infláció

bejgli ára

karácsony