Vállalkozókat karolnának fel Tatán: 400 milliót költöttek a segítő inkubátorházra

MTI   
  Megosztom
Vállalkozókat karolnának fel Tatán: 400 milliót költöttek a segítő inkubátorházra

Kezdő vállalkozók tevékenységét segítő inkubátorházat adtak át közel 400 millió forintos beruházással egy tatai iparterületen - közölte a polgármester.

Michl József tájékoztatása szerint az ezer négyzetméteres létesítményben egy 4 férőhelyes, openoffice-jellegű irodateret alakítottak ki, valamint létrehoztak egy tárgyalót és 600 négyzetméteres műhelynek, termékbemutatókra és kiállításokra használható közösségi teret építettek.

A beruházás az Európai Unió és a magyar kormány támogatásával valósult meg a Terület- és településfejlesztési operatív program keretében. A létesítmény üzemeltetésével három új munkahely jött létre. A projekt kapcsán Tata önkormányzata együttműködési megállapodást kötött a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával.

A fő fejlesztési cél, hogy az inkubátorházban fejlődési potenciállal rendelkező, speciális gépgyártás, járműgyártás, élelmiszeripar, illetve zöld gazdaság területén tevékenykedő vállalkozások működhessenek, akik képesek a helyi gazdaságot erősíteni, Tata ipari potenciálját hosszú távon növelni

- ismertette a polgármester.

Komárom-Esztergom vármegyében három önkormányzat pályázott sikeresen kezdő vállalkozókat kiszolgáló inkubátorház építésére. Komáromban 2021 januárjában készült el a létesítmény, Esztergomban jelenleg is zajlik a beruházás.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

komárom-esztergom megye

tata

fejlesztés

inkubátorház

vállalkozás