Vállalkozókat karolnának fel Tatán: 400 milliót költöttek a segítő inkubátorházra

MTI   
  Megosztom
Vállalkozókat karolnának fel Tatán: 400 milliót költöttek a segítő inkubátorházra

Kezdő vállalkozók tevékenységét segítő inkubátorházat adtak át közel 400 millió forintos beruházással egy tatai iparterületen - közölte a polgármester.

Michl József tájékoztatása szerint az ezer négyzetméteres létesítményben egy 4 férőhelyes, openoffice-jellegű irodateret alakítottak ki, valamint létrehoztak egy tárgyalót és 600 négyzetméteres műhelynek, termékbemutatókra és kiállításokra használható közösségi teret építettek.

A beruházás az Európai Unió és a magyar kormány támogatásával valósult meg a Terület- és településfejlesztési operatív program keretében. A létesítmény üzemeltetésével három új munkahely jött létre. A projekt kapcsán Tata önkormányzata együttműködési megállapodást kötött a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával.

A fő fejlesztési cél, hogy az inkubátorházban fejlődési potenciállal rendelkező, speciális gépgyártás, járműgyártás, élelmiszeripar, illetve zöld gazdaság területén tevékenykedő vállalkozások működhessenek, akik képesek a helyi gazdaságot erősíteni, Tata ipari potenciálját hosszú távon növelni

- ismertette a polgármester.

Komárom-Esztergom vármegyében három önkormányzat pályázott sikeresen kezdő vállalkozókat kiszolgáló inkubátorház építésére. Komáromban 2021 januárjában készült el a létesítmény, Esztergomban jelenleg is zajlik a beruházás.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? IGEN, VAN! MEGÉRI VÁLTANI

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes szémlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

komárom-esztergom megye

tata

fejlesztés

inkubátorház

vállalkozás