Itt a bejelentés: ezt kell tudni az új napelemes pályázatról

Pénzcentrum   
  Megosztom
Itt a bejelentés: ezt kell tudni az új napelemes pályázatról

Megjelent a Napenergia Plusz Program pályázati felhívása, a 75 milliárd forintos keretösszegű program napelem és tároló együttes létesítésében támogatja januártól a bruttó elszámolásba kerülő háztartásokat.

Lantos Csaba energiaiügyi miniszter közösségi oldalán jelentette be a Napenergia Plusz Programot. A folyamat a kivitelezők előregisztrációjával a mai nappal megindult, a lakossági pályázók jövő január közepétől jelentkezhetnek majd. Regisztrációs kérelem elektronikus úton nyújtható be. A közzétett pályázati felhívás szerint a Napenergia Plusz Program a költségek kétharmadát fedezi legfeljebb 5 millió forint értékben - írja a Pénzcentrum.

Támogatás a pályázó magánszemély állandó lakóhelyéül szolgáló családi házon vagy a sorház, ikerház, legfeljebb 6 lakásos társasház épületrészén végrehajtott beruházáshoz adható. Elszámolható a pályázati adminisztráció, tervezés, engedélyezés költsége, az eszköz- és anyagköltség, a telepítés munkadíja. Egy ingatlanra egy támogatás adható, kizárólag új beruházásra, tehát meglévő rendszer bővítésére, cseréjére, felújítására nem.

A beszerezhető berendezések kapacitását a szakmai észrevételeket meghallgatva az eredeti bejelentéshez képest rugalmasabban kezeltük a kiírásban. A napelemes rendszer legalább 4 és legfeljebb 5 kW teljesítményű inverterből, valamint minimum 7,5 és maximum 10 kWh kapacitású tárolóból állítható össze. A programban több mint 15 ezer család valósíthat meg zöldenergia fejlesztést.

A lakossági előregisztráció 2024. január 15-én kezdődik majd. A vissza nem térítendő forrás odaítéléséről egyszerűsített eljárásrendben születik döntés. Nincs régiónkénti elosztás, a pályázatokat beküldésük időrendjében bíráljuk majd el. A munkálatokkal a támogatói okirat hatálybalépését követő két éven belül kell elkészülni.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

napelem

pályázat

rendelet