Itt a bejelentés: ezt kell tudni az új napelemes pályázatról

Pénzcentrum   
  Megosztom
Itt a bejelentés: ezt kell tudni az új napelemes pályázatról

Megjelent a Napenergia Plusz Program pályázati felhívása, a 75 milliárd forintos keretösszegű program napelem és tároló együttes létesítésében támogatja januártól a bruttó elszámolásba kerülő háztartásokat.

Lantos Csaba energiaiügyi miniszter közösségi oldalán jelentette be a Napenergia Plusz Programot. A folyamat a kivitelezők előregisztrációjával a mai nappal megindult, a lakossági pályázók jövő január közepétől jelentkezhetnek majd. Regisztrációs kérelem elektronikus úton nyújtható be. A közzétett pályázati felhívás szerint a Napenergia Plusz Program a költségek kétharmadát fedezi legfeljebb 5 millió forint értékben - írja a Pénzcentrum.

Támogatás a pályázó magánszemély állandó lakóhelyéül szolgáló családi házon vagy a sorház, ikerház, legfeljebb 6 lakásos társasház épületrészén végrehajtott beruházáshoz adható. Elszámolható a pályázati adminisztráció, tervezés, engedélyezés költsége, az eszköz- és anyagköltség, a telepítés munkadíja. Egy ingatlanra egy támogatás adható, kizárólag új beruházásra, tehát meglévő rendszer bővítésére, cseréjére, felújítására nem.

A beszerezhető berendezések kapacitását a szakmai észrevételeket meghallgatva az eredeti bejelentéshez képest rugalmasabban kezeltük a kiírásban. A napelemes rendszer legalább 4 és legfeljebb 5 kW teljesítményű inverterből, valamint minimum 7,5 és maximum 10 kWh kapacitású tárolóból állítható össze. A programban több mint 15 ezer család valósíthat meg zöldenergia fejlesztést.

A lakossági előregisztráció 2024. január 15-én kezdődik majd. A vissza nem térítendő forrás odaítéléséről egyszerűsített eljárásrendben születik döntés. Nincs régiónkénti elosztás, a pályázatokat beküldésük időrendjében bíráljuk majd el. A munkálatokkal a támogatói okirat hatálybalépését követő két éven belül kell elkészülni.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

napelem

pályázat

rendelet