Itt a bejelentés: újabb kút kezdte meg a működését ezen a gázmezőn

HelloVidék   
  Megosztom
Itt a bejelentés: újabb kút kezdte meg a működését ezen a gázmezőn

A tervezett ütemezésnek megfelelően tegnap üzembe helyezték a negyedik kutat a Nyékpuszta szénhidrogén-lelőhelyen. A tavaly február óta működő első után így decemberben és januárban összesen három új kút állt termelésbe Sarkad térségében.


 

A kiemelt beruházássá nyilvánított Corvinus projekt az MVM Csoport részvételével, vegyesvállalati struktúrában valósul meg. A résztvevő felek - köztük az MVM CEEnergy Zrt. - a terület szénhidrogén potenciáljának folyamatos kiaknázására, a napi kapacitás emelésére törekszenek.

A Békés vármegyei mezőn 2023 februárja óta üzemel az első kút, amelyhez december elejétől csatlakozott egy évekkel ezelőtt lemélyített másik is. A területen további két kutat fúrtak le tavaly. Az összes műszaki feltétel megléte mellett ezek közül az egyik a múlt év végén, a másik pedig tegnaptól kezdhette meg a kitermelést.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

gázmező

békés

szénhidrogén