Kész, vége: lehúzza a rolót a legendás vidéki gyár

MTI   
  Megosztom
Kész, vége: lehúzza a rolót a legendás vidéki gyár

A Henkel Magyarország Kft. vegyipari cég bezárja a Békés vármegyei Körösladányban működő gyárát.

A Henkel átalakítja a gyártási tevékenységét Magyarországon, amelynek következtében a Körösladányban gyártott folyékony mosószerek termelése a következő hónapokban leáll, a gyár végleges bezárását pedig az év végére tervezi a cég.

A döntés meghozatala a fogyasztói igények változása miatt vált szükségessé, amely a cég portfóliójában is változásokat eredményezett, egyúttal termelési tevékenysége kiigazítását tette szükségessé.

A vállalat tisztában van azzal, milyen hatással lesz a munkavállalókra és a helyi közösségre a gyár bezárása, és céljuk, hogy a lehető legnagyobb mértékben támogassák az érintett munkavállalókat ebben az átmeneti időszakban

- olvasható a bejelentésben.

A Henkel Magyarország Kft. a kelet-közép-európai régió első Henkel-vállalataként 1987 óta van jelen a hazai piacon. Környén multitechnológiás ragasztóanyagok készülnek, míg Körösladányban mosó- és háztartási tisztítószereket gyártanak a bezárásig.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Henkel Magyarország Kft. 2023-as nettó árbevétele 31,9 milliárd forint volt, egy évvel korábban pedig 19,7 milliárd forint. A társaság tavalyi adózott eredménye 149,7 millió forint volt, míg 2022-ben 222,2 millió forint nyereséggel zárt.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

gyár

bezárás

vegyi üzem