Fellélegezhetnek a fúrt kutak tulajdonosai: türelmi idő jöhet, csak aztán bírságolnak

HelloVidék   
  Megosztom
Fellélegezhetnek a fúrt kutak tulajdonosai: türelmi idő jöhet, csak aztán bírságolnak

Fellélegezhetnek az engedély nélkül létesített fúrt kutak tulajdonosai, lapinformációk szerint ugyanis az Országgyűlés december elején megszavazza a kormány törvénymódosítási javaslatát, így az idén december végéig szóló engedélyeztetési határidő 2020. december 31-éig meghosszabbodik.

Mint arról a mon.hu - megbízható információkra hivatkozva - beszámol, a jogalkotónak még tisztáznia kell az eljárási rendet, pontosabban azt, hogy az ilyen kutak tulajdonosainak mi a teendőjük a kitolt türelmi idő végéig. Addig tehát senkinek, semmilyen kötelezettsége nincsen.

Korábban az ombudsmani hivatal is a határidő kitolását kérte, meglátásuk szerint ugyanis túl rövid határidőt adtak arra, hogy az emberek bírságmentesen engedélyeztessék a fúrt kútjaikat a hatóságokkal. A jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó ombudsmanhelyettes szerint a szankciók helyett az átlagpolgár számára teljesíthető mértékű adminisztratív és pénzügyi terhekkel járó eljárásokat kell kidolgozni, amelyek jogkövetésre ösztönöznek.

Csak ez teszi lehetővé egy átfogó kútkataszter létrehozását, amely a felelős állami vízgazdálkodás alapfeltétele

- szögezte le Bándi Gyula.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kút

fúrt kút

öntözés

locsolás

kútfúrás

bírság