Fellélegezhetnek a fúrt kutak tulajdonosai: türelmi idő jöhet, csak aztán bírságolnak

HelloVidék   
  Megosztom
Fellélegezhetnek a fúrt kutak tulajdonosai: türelmi idő jöhet, csak aztán bírságolnak

Fellélegezhetnek az engedély nélkül létesített fúrt kutak tulajdonosai, lapinformációk szerint ugyanis az Országgyűlés december elején megszavazza a kormány törvénymódosítási javaslatát, így az idén december végéig szóló engedélyeztetési határidő 2020. december 31-éig meghosszabbodik.

Mint arról a mon.hu - megbízható információkra hivatkozva - beszámol, a jogalkotónak még tisztáznia kell az eljárási rendet, pontosabban azt, hogy az ilyen kutak tulajdonosainak mi a teendőjük a kitolt türelmi idő végéig. Addig tehát senkinek, semmilyen kötelezettsége nincsen.

Korábban az ombudsmani hivatal is a határidő kitolását kérte, meglátásuk szerint ugyanis túl rövid határidőt adtak arra, hogy az emberek bírságmentesen engedélyeztessék a fúrt kútjaikat a hatóságokkal. A jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó ombudsmanhelyettes szerint a szankciók helyett az átlagpolgár számára teljesíthető mértékű adminisztratív és pénzügyi terhekkel járó eljárásokat kell kidolgozni, amelyek jogkövetésre ösztönöznek.

Csak ez teszi lehetővé egy átfogó kútkataszter létrehozását, amely a felelős állami vízgazdálkodás alapfeltétele

- szögezte le Bándi Gyula.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kút

fúrt kút

öntözés

locsolás

kútfúrás

bírság