Fellélegezhetnek a fúrt kutak tulajdonosai: türelmi idő jöhet, csak aztán bírságolnak

HelloVidék   
  Megosztom
Fellélegezhetnek a fúrt kutak tulajdonosai: türelmi idő jöhet, csak aztán bírságolnak

Fellélegezhetnek az engedély nélkül létesített fúrt kutak tulajdonosai, lapinformációk szerint ugyanis az Országgyűlés december elején megszavazza a kormány törvénymódosítási javaslatát, így az idén december végéig szóló engedélyeztetési határidő 2020. december 31-éig meghosszabbodik.

Mint arról a mon.hu - megbízható információkra hivatkozva - beszámol, a jogalkotónak még tisztáznia kell az eljárási rendet, pontosabban azt, hogy az ilyen kutak tulajdonosainak mi a teendőjük a kitolt türelmi idő végéig. Addig tehát senkinek, semmilyen kötelezettsége nincsen.

Korábban az ombudsmani hivatal is a határidő kitolását kérte, meglátásuk szerint ugyanis túl rövid határidőt adtak arra, hogy az emberek bírságmentesen engedélyeztessék a fúrt kútjaikat a hatóságokkal. A jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó ombudsmanhelyettes szerint a szankciók helyett az átlagpolgár számára teljesíthető mértékű adminisztratív és pénzügyi terhekkel járó eljárásokat kell kidolgozni, amelyek jogkövetésre ösztönöznek.

Csak ez teszi lehetővé egy átfogó kútkataszter létrehozását, amely a felelős állami vízgazdálkodás alapfeltétele

- szögezte le Bándi Gyula.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kút

fúrt kút

öntözés

locsolás

kútfúrás

bírság