Túrkeve idén is az ezer bagoly városa lett!

HelloVidék   
  Megosztom
Túrkeve idén is az ezer bagoly városa lett!

Túrkevét több mint 1000 bagoly szállta meg – írja a lajk.startlap.hu.

A rengeteg bagoly jelenléte kifejezetten jó hír a lakosoknak, nem azért, mert ezzel bagoly turizmus veszi kezdetét a településen, hanem mert 1000 madár a tél három hónapja alatt mintegy 200-300 ezer kártevőt távolít el. Az erdei fülesbaglyoknak azért költöztek a városba, mert jól jön nekik a településeken tapasztalható néhány fokkal melegebb hőmérséklet.

A városban telelő baglyok nappal a fák csupasz ágain pihengetnek, esténként innen indulnak vadászni. Egy-egy fán akár több tucat baglyot is lehet látni.

Az alábbi tavalyi felvételen megtekinthető a bagolyinvázió:

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bagoly

túrkeve

madarak