Túrkeve idén is az ezer bagoly városa lett!

HelloVidék   
  Megosztom
Túrkeve idén is az ezer bagoly városa lett!

Túrkevét több mint 1000 bagoly szállta meg – írja a lajk.startlap.hu.

A rengeteg bagoly jelenléte kifejezetten jó hír a lakosoknak, nem azért, mert ezzel bagoly turizmus veszi kezdetét a településen, hanem mert 1000 madár a tél három hónapja alatt mintegy 200-300 ezer kártevőt távolít el. Az erdei fülesbaglyoknak azért költöztek a városba, mert jól jön nekik a településeken tapasztalható néhány fokkal melegebb hőmérséklet.

A városban telelő baglyok nappal a fák csupasz ágain pihengetnek, esténként innen indulnak vadászni. Egy-egy fán akár több tucat baglyot is lehet látni.

Az alábbi tavalyi felvételen megtekinthető a bagolyinvázió:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bagoly

túrkeve

madarak