Túrkeve idén is az ezer bagoly városa lett!

HelloVidék   
  Megosztom
Túrkeve idén is az ezer bagoly városa lett!

Túrkevét több mint 1000 bagoly szállta meg – írja a lajk.startlap.hu.

A rengeteg bagoly jelenléte kifejezetten jó hír a lakosoknak, nem azért, mert ezzel bagoly turizmus veszi kezdetét a településen, hanem mert 1000 madár a tél három hónapja alatt mintegy 200-300 ezer kártevőt távolít el. Az erdei fülesbaglyoknak azért költöztek a városba, mert jól jön nekik a településeken tapasztalható néhány fokkal melegebb hőmérséklet.

A városban telelő baglyok nappal a fák csupasz ágain pihengetnek, esténként innen indulnak vadászni. Egy-egy fán akár több tucat baglyot is lehet látni.

Az alábbi tavalyi felvételen megtekinthető a bagolyinvázió:

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bagoly

túrkeve

madarak