Itt a nagy tavaszi vetési naptár: ha így ültetsz, gazdag lesz a betakarítás

HelloVidék   
  Megosztom
Itt a nagy tavaszi vetési naptár: ha így ültetsz, gazdag lesz a betakarítás

Ugyan az időjárás nagyban befolyásolja a vetési munkálatokat, február végén, március elején már el kell kezdeni a felkészülést, ha jó termést akarunk betakarítani. Ehhez persze szükség van a megfelelő tudásra, pont ezért szedtük össze azokat a tanácsokat, amire érdemes figyelni a vetési időszakban.

Legelső lépésként végig kell futni a kerti szerszámokat, hiszen lehet, hogy a legutóbbi használatuk óta valamelyik tönkrement, elkopott, ezeket pótolni kell, a régieket pedig nem árt megtisztítani. Ezután jöhet a föld felfrissítése, az előző évről maradt növényeket takarítsuk el, majd kapáljuk, gereblyézzük át a földet.

Vetés előtt vegyük szemügyre, hogy a növény, amit nevelni szeretnénk milyen igényekkel rendelkezik. Milyen talajra, környezetre van szüksége a növekedéshez? Milyen mély gyökeret ereszt vagy éppen milyen magasra fog nőni? Nagy távolságot igényelnek a magok vagy kevesebb is elég lesz?

A legkedveltebb tavaszi növények vetési feltételeit a fenti táblázatban foglaltuk össze; az igencsak hasznos tájékoztató infografikát az ALDI 8. heti akciós újságjában szúrtuk ki. Érdemes átolvasni, ha nem akarjuk elszúrni a veteményezést.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kert

vetés

vetemény

tanács

kerti munka

veteményes

kiskert

hobbikert

kertészkedés

zöldség

zöldség-gyümölcs

konyhakert