Itt a nagy tavaszi vetési naptár: ha így ültetsz, gazdag lesz a betakarítás

HelloVidék   
  Megosztom
Itt a nagy tavaszi vetési naptár: ha így ültetsz, gazdag lesz a betakarítás

Ugyan az időjárás nagyban befolyásolja a vetési munkálatokat, február végén, március elején már el kell kezdeni a felkészülést, ha jó termést akarunk betakarítani. Ehhez persze szükség van a megfelelő tudásra, pont ezért szedtük össze azokat a tanácsokat, amire érdemes figyelni a vetési időszakban.

Legelső lépésként végig kell futni a kerti szerszámokat, hiszen lehet, hogy a legutóbbi használatuk óta valamelyik tönkrement, elkopott, ezeket pótolni kell, a régieket pedig nem árt megtisztítani. Ezután jöhet a föld felfrissítése, az előző évről maradt növényeket takarítsuk el, majd kapáljuk, gereblyézzük át a földet.

Vetés előtt vegyük szemügyre, hogy a növény, amit nevelni szeretnénk milyen igényekkel rendelkezik. Milyen talajra, környezetre van szüksége a növekedéshez? Milyen mély gyökeret ereszt vagy éppen milyen magasra fog nőni? Nagy távolságot igényelnek a magok vagy kevesebb is elég lesz?

A legkedveltebb tavaszi növények vetési feltételeit a fenti táblázatban foglaltuk össze; az igencsak hasznos tájékoztató infografikát az ALDI 8. heti akciós újságjában szúrtuk ki. Érdemes átolvasni, ha nem akarjuk elszúrni a veteményezést.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kert

vetés

vetemény

tanács

kerti munka

veteményes

kiskert

hobbikert

kertészkedés

zöldség

zöldség-gyümölcs

konyhakert