Itt a nagy tavaszi vetési naptár: ha így ültetsz, gazdag lesz a betakarítás

HelloVidék   
  Megosztom
Itt a nagy tavaszi vetési naptár: ha így ültetsz, gazdag lesz a betakarítás

Ugyan az időjárás nagyban befolyásolja a vetési munkálatokat, február végén, március elején már el kell kezdeni a felkészülést, ha jó termést akarunk betakarítani. Ehhez persze szükség van a megfelelő tudásra, pont ezért szedtük össze azokat a tanácsokat, amire érdemes figyelni a vetési időszakban.

Legelső lépésként végig kell futni a kerti szerszámokat, hiszen lehet, hogy a legutóbbi használatuk óta valamelyik tönkrement, elkopott, ezeket pótolni kell, a régieket pedig nem árt megtisztítani. Ezután jöhet a föld felfrissítése, az előző évről maradt növényeket takarítsuk el, majd kapáljuk, gereblyézzük át a földet.

Vetés előtt vegyük szemügyre, hogy a növény, amit nevelni szeretnénk milyen igényekkel rendelkezik. Milyen talajra, környezetre van szüksége a növekedéshez? Milyen mély gyökeret ereszt vagy éppen milyen magasra fog nőni? Nagy távolságot igényelnek a magok vagy kevesebb is elég lesz?

A legkedveltebb tavaszi növények vetési feltételeit a fenti táblázatban foglaltuk össze; az igencsak hasznos tájékoztató infografikát az ALDI 8. heti akciós újságjában szúrtuk ki. Érdemes átolvasni, ha nem akarjuk elszúrni a veteményezést.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kert

vetés

vetemény

tanács

kerti munka

veteményes

kiskert

hobbikert

kertészkedés

zöldség

zöldség-gyümölcs

konyhakert