Jobb felkészülni: darázsinváziót jósolnak a szakemberek

HelloVidék   
  Megosztom
Jobb felkészülni: darázsinváziót jósolnak a szakemberek

Az utóbbi évek poloskainváziója után örülhettünk a jó hírnek: a kellemetlen szagú rovarnak megérkezett hazánkba a természetes ellensége is, a szamurájdarázs.

A tartósan meleg éghajlat, és a gyenge tél miatt most egy hazai rovar, a darázs miatt aggódhatunk, ugyanis a szakemberek szerint a darázskirálynők túlélték az enyhe telet, így komoly darázsinvázióra lehet számítani, írja cikkében a Ripost.

A darazsak többsége nem éli túl a telet. A királynő legfontosabb életfeladata megtartani a kolónia folyamatosságát. Ha sikerül ideális búvóhelyet találnia, ő a legkeményebb telet is átvészeli. Az idei tél, tapasztaltuk, még közepesnek se volt mondható. A királynő tavasszal keres megfelelő helyet, ahol megépítheti a darázsfészket. Ha kész, itt rakja le a tavalyról elraktározott sperma segítségével a tojásokat.

Arról, hogy hogyan tudod távoltartani a darazsakat, itt olvashatsz.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

darázs

invázió

rovar