Jobb felkészülni: darázsinváziót jósolnak a szakemberek

HelloVidék   
  Megosztom
Jobb felkészülni: darázsinváziót jósolnak a szakemberek

Az utóbbi évek poloskainváziója után örülhettünk a jó hírnek: a kellemetlen szagú rovarnak megérkezett hazánkba a természetes ellensége is, a szamurájdarázs.

A tartósan meleg éghajlat, és a gyenge tél miatt most egy hazai rovar, a darázs miatt aggódhatunk, ugyanis a szakemberek szerint a darázskirálynők túlélték az enyhe telet, így komoly darázsinvázióra lehet számítani, írja cikkében a Ripost.

A darazsak többsége nem éli túl a telet. A királynő legfontosabb életfeladata megtartani a kolónia folyamatosságát. Ha sikerül ideális búvóhelyet találnia, ő a legkeményebb telet is átvészeli. Az idei tél, tapasztaltuk, még közepesnek se volt mondható. A királynő tavasszal keres megfelelő helyet, ahol megépítheti a darázsfészket. Ha kész, itt rakja le a tavalyról elraktározott sperma segítségével a tojásokat.

Arról, hogy hogyan tudod távoltartani a darazsakat, itt olvashatsz.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

darázs

invázió

rovar