Jobb felkészülni: darázsinváziót jósolnak a szakemberek

HelloVidék   
  Megosztom
Jobb felkészülni: darázsinváziót jósolnak a szakemberek

Az utóbbi évek poloskainváziója után örülhettünk a jó hírnek: a kellemetlen szagú rovarnak megérkezett hazánkba a természetes ellensége is, a szamurájdarázs.

A tartósan meleg éghajlat, és a gyenge tél miatt most egy hazai rovar, a darázs miatt aggódhatunk, ugyanis a szakemberek szerint a darázskirálynők túlélték az enyhe telet, így komoly darázsinvázióra lehet számítani, írja cikkében a Ripost.

A darazsak többsége nem éli túl a telet. A királynő legfontosabb életfeladata megtartani a kolónia folyamatosságát. Ha sikerül ideális búvóhelyet találnia, ő a legkeményebb telet is átvészeli. Az idei tél, tapasztaltuk, még közepesnek se volt mondható. A királynő tavasszal keres megfelelő helyet, ahol megépítheti a darázsfészket. Ha kész, itt rakja le a tavalyról elraktározott sperma segítségével a tojásokat.

Arról, hogy hogyan tudod távoltartani a darazsakat, itt olvashatsz.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

darázs

invázió

rovar