Veszélyben a gyümölcsök: az enyhe tél miatt nőtt a fertőzések száma

MTI   
  Megosztom
Veszélyben a gyümölcsök: az enyhe tél miatt nőtt a fertőzések száma

Az enyhe tél miatt a károsító korokozók és rovarok nem ritkultak a megszokott mértékben, ezért fontos lehet, hogy a gazdálkodók időben kezdjék meg a védekezést.

Az enyhe tél miatt nőtt a fertőzések veszélye a gyümölcsösökben. Hunyadi István a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács szakmai igazgatója elmondta, hogy az enyhe télben a termést károsító korokozók és rovarok nem ritkultak az átlagosan szokott mértékben.

Az igazgató kitért arra is, hogy a meteorológiai előrejelzés szerint lehűlés következik, ami leginkább a fagyokra, lehűlésekre érzékeny csonthéjasokat és a több helyen már virágzó kajszibarack állományt veszélyezteti.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

gyümölcs

fertőzés

tél

tavasz