Veszélyben a gyümölcsök: az enyhe tél miatt nőtt a fertőzések száma

MTI   
  Megosztom
Veszélyben a gyümölcsök: az enyhe tél miatt nőtt a fertőzések száma

Az enyhe tél miatt a károsító korokozók és rovarok nem ritkultak a megszokott mértékben, ezért fontos lehet, hogy a gazdálkodók időben kezdjék meg a védekezést.

Az enyhe tél miatt nőtt a fertőzések veszélye a gyümölcsösökben. Hunyadi István a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács szakmai igazgatója elmondta, hogy az enyhe télben a termést károsító korokozók és rovarok nem ritkultak az átlagosan szokott mértékben.

Az igazgató kitért arra is, hogy a meteorológiai előrejelzés szerint lehűlés következik, ami leginkább a fagyokra, lehűlésekre érzékeny csonthéjasokat és a több helyen már virágzó kajszibarack állományt veszélyezteti.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

gyümölcs

fertőzés

tél

tavasz