Veszélyben a gyümölcsök: az enyhe tél miatt nőtt a fertőzések száma

MTI   
  Megosztom
Veszélyben a gyümölcsök: az enyhe tél miatt nőtt a fertőzések száma

Az enyhe tél miatt a károsító korokozók és rovarok nem ritkultak a megszokott mértékben, ezért fontos lehet, hogy a gazdálkodók időben kezdjék meg a védekezést.

Az enyhe tél miatt nőtt a fertőzések veszélye a gyümölcsösökben. Hunyadi István a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács szakmai igazgatója elmondta, hogy az enyhe télben a termést károsító korokozók és rovarok nem ritkultak az átlagosan szokott mértékben.

Az igazgató kitért arra is, hogy a meteorológiai előrejelzés szerint lehűlés következik, ami leginkább a fagyokra, lehűlésekre érzékeny csonthéjasokat és a több helyen már virágzó kajszibarack állományt veszélyezteti.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

gyümölcs

fertőzés

tél

tavasz