Elképesztő égi jelenség Hajdú-Bihar felett: lecsapott a vihar, jeget is hozott magával

HelloVidék   
  Megosztom
Elképesztő égi jelenség Hajdú-Bihar felett: lecsapott a vihar, jeget is hozott magával

Felhőszakadás, viharos széllökések és kisebb méretű jég is kísérte a délutáni vihart. A Tiszántúl északi felén a délutáni órákban zivatarok alakultak ki. A viharokat helyenként különleges égi jelenség, úgynevezett downburst (légzuhatag) és felhőszakadás kísérte, néhol kisebb szemű jég is potyogott az égből.

Az Időkép beszámolója szerint csapadékmérőik Balmazújvárosban 28 mm, Nádudvaron 20 mm csapadékot mértek rövid idő leforgása alatt. Előrejelzésük alapján, pénteken a nap előrehaladtával dél, délkelet felől egyre többfelé számíthatunk záporokra, zivatarokra, helyenként kiadós felhőszakadással. A legtöbb napsütés az ország északnyugati felén/harmadán várható, itt estig számottevő csapadékra sem kell számítani. Többfelé feltámad a szél, zivatarokat erős, viharos lökések kísérnek. Hajnalban 16-21, délután 27-33 fokra készülhetünk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat is kiadta figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére. Ennek alapján a tiszántúli heves zivatarok az éjszaka első felében fokozatosan elhagyják az országot.

Pénteken a délelőtti óráktól ismét egyre aktívabbá válik a légkör, legkisebb eséllyel a Dunántúl nyugati, északnyugati területein kell zivatarok kialakulására számítani. A legintenzívebb cellákat felhőszakadás (rövid idő alatt lehulló 25-30 mm, néhol akár 50 mm-t meghaladó), viharos (jellemzően 60-80 km/h, néhol ezt meghaladó sem kizárt) széllökés és apróbb szemű jégeső is kísérheti. A zivatarok a szombatra virradó éjszaka is kitarthatnak.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

downburst

légzuhatag

vihar

jég

felhőszakadás

omsz

országos meteorológiai szolgálat

figyelmeztetés

előrejelzés

zivatar