Elképesztő égi jelenség Hajdú-Bihar felett: lecsapott a vihar, jeget is hozott magával

HelloVidék   
  Megosztom
Elképesztő égi jelenség Hajdú-Bihar felett: lecsapott a vihar, jeget is hozott magával

Felhőszakadás, viharos széllökések és kisebb méretű jég is kísérte a délutáni vihart. A Tiszántúl északi felén a délutáni órákban zivatarok alakultak ki. A viharokat helyenként különleges égi jelenség, úgynevezett downburst (légzuhatag) és felhőszakadás kísérte, néhol kisebb szemű jég is potyogott az égből.

Az Időkép beszámolója szerint csapadékmérőik Balmazújvárosban 28 mm, Nádudvaron 20 mm csapadékot mértek rövid idő leforgása alatt. Előrejelzésük alapján, pénteken a nap előrehaladtával dél, délkelet felől egyre többfelé számíthatunk záporokra, zivatarokra, helyenként kiadós felhőszakadással. A legtöbb napsütés az ország északnyugati felén/harmadán várható, itt estig számottevő csapadékra sem kell számítani. Többfelé feltámad a szél, zivatarokat erős, viharos lökések kísérnek. Hajnalban 16-21, délután 27-33 fokra készülhetünk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat is kiadta figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére. Ennek alapján a tiszántúli heves zivatarok az éjszaka első felében fokozatosan elhagyják az országot.

Pénteken a délelőtti óráktól ismét egyre aktívabbá válik a légkör, legkisebb eséllyel a Dunántúl nyugati, északnyugati területein kell zivatarok kialakulására számítani. A legintenzívebb cellákat felhőszakadás (rövid idő alatt lehulló 25-30 mm, néhol akár 50 mm-t meghaladó), viharos (jellemzően 60-80 km/h, néhol ezt meghaladó sem kizárt) széllökés és apróbb szemű jégeső is kísérheti. A zivatarok a szombatra virradó éjszaka is kitarthatnak.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

downburst

légzuhatag

vihar

jég

felhőszakadás

omsz

országos meteorológiai szolgálat

figyelmeztetés

előrejelzés

zivatar