Intenzív esőzésre, szélviharokra figyelmeztetnek: mutatjuk, merre csaphat le

MTI   
  Megosztom
Intenzív esőzésre, szélviharokra figyelmeztetnek: mutatjuk, merre csaphat le

Ennyit a hétvégéről! Fürdőzős, kirándulós programokat nem biztos, hogy érdemes az elkövetkezendő napokra tervezni. További heves zivatarokra, intenzív esőzésekre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az OMSZ veszélyjelzése szerint zivatarveszély miatt az egész országban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Emellett a felhőszakadás veszélye miatt Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy és Tolna megyére másodfokú figyelmeztetést is kiadtak, míg Budapesten, Pest, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Veszprém és Zala megyében elsőfokú a figyelmeztetés.

Azt írták: napközben ismét egyre aktívabbá válik a légkör, elsősorban az ország déli és keleti felén pattanhat ki több zivatar. Késő délután, kora este dél, délkelet felől kiterjedt zivatarzóna érkezik, amely fokozatosan északnyugat felé halad. A legintenzívebb cellákat ekkor már elsősorban felhőszakadás (rövid idő alatt lehulló 25-30 milliméternyi, esetenként akár 50 millimétert meghaladó csapadék) kísérheti, emellett viharos (jellemzően 60-80 kilométer/órás vagy még erősebb) széllökés és apróbb szemű jégeső is társulhat hozzájuk.

Várhatóan szombatra virradóra is lesznek zivatarok. A Dunántúl nyugati tájain nagyobb mennyiségű tartós csapadékra is esély van.

Az előrejelzés szerint pénteken napközben 28-33 Celsius-fok várható, késő estére 20 és 27 fok közé hűl le a levegő.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

meterológia

intenzív esőzés

felhőszakadás