Figyelem, már Nógrádban kóborol a medve: kerüljük ezeket a magyar erdőket!

HelloVidék   
  Megosztom
Figyelem, már Nógrádban kóborol a medve: kerüljük ezeket a magyar erdőket!

Szerdán észlelték először a Pest megyei Acsa környékén a termetes medvét. Az állat azóta a magyar erdőkben kóborol, vadkamera felvétele is rögzítette esti vándorlását. Újabb észlelése már Nógrád megyében, Vanyarcon történt péntek este. Mindenkit kérnek, hogy lehetőleg kerülje a környékbeli erdőket, és vigyázzon magára.

Szerda óta kóborol egy medve Magyarországon, amiről mi is írtunk. Pest megyében, Acsa környékén észlelték először, azóta izgalomban tartja az embereket. Éjszakai felvétel is készült a nagyvadról, amelyen kicsit homályosan, de jól kivehető a ragadozó.

Időközben pénteken a Vanyarc/ON Facebook oldalon azt tették közzé, hogy egy Nógrád megyei falu, Vanyarc határában láttak egy medvét:

Lakossági bejelentés érkezett a mai napon az Önkormányzathoz, hogy medvét észleltek Vanyarc határában!!! A bejelentés hiteles forrásból származik! Kérünk mindenkit, hogy legyen óvatos és vigyázzon magára!

Szakemberek szerint a medve vélhetően Szlovákiából jött, és oda is tér majd vissza.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

medve

medveészlelés

nógrád megye

vanyarc