Újabb medvét észleltek Magyarországon: ezúttal Eger közelében tűnt fel a ragadozó +Fotó

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb medvét észleltek Magyarországon: ezúttal Eger közelében tűnt fel a ragadozó +Fotó

Az Egererdő Zrt. Facebook-oldalán tájékoztatta a kirándulókat, hogy csütörtök hajnalban Felsőtárkánynál a Bükkben, a Pes-kő-barlang közelében kihelyezett vadkamera egy európai barna medve képét rögzítette. Nem az első medveészlelés ez az országban az elmúlt időszakban, néhány hete már feltűnt egy barna medve a Pest megyei Aszód környékén, majd pár nap múlva a Nógrád megyei Acsánál is láttak egy másik példányt.

Az EGERERDŐ Zrt. tájékoztatja a kirándulókat, hogy 2022.06.23-án, 5:31 perckor,a Pes-kő közelében kihelyezett vadkamera európai barna medve képét rögzítette. Az erdőgazdaság a medve észleléséről tájékoztatta az érintett önkormányzatokat, illetve a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságát

- közölték Facebook-oldalukon.

Az erdőgazdaság kollégái a nemzeti park kollégáival együttműködve, folyamatosan figyelik a területet, ha ismét észlelik a medve jelenlétét, arról tájékoztatják a lakosságot.

Az erdőlátogatók a betartandó viselkedési szabályokról a nemzeti park tájékoztató leírásában bővebben olvashatnak, ezek a legfőbb tudnivalók, ha kirándulás alkalmával medvével futnának össze:

  • A medve alapvetően békés természetű, és csak nagyon ritka esetben kerül sor az emberrel való konfliktusra. Amennyiben medvét látunk, ne közelítsünk hozzá, legyen bármilyen korú az állat (a bocsok megközelítése leggyakrabban az anyaállattal való találkozást is magával vonja).
  • Ne tegyünk hirtelen mozdulatot, kerüljük a szemkontaktust, és lassan, hátrálva távolodjunk el a helyszínről.
  • Ha olyan területen járunk, ahol medve is előfordulhat, érdemes nappal, társaságban és beszélgetve közlekedni, a zajt a legtöbb esetben elkerülik az állatok. Az erdőben való sátrazáskor az élelmiszereket mindig a tábortól távolabb eső fára függesszük fel, kerüljük az erős illatú élelmiszereket, és a maradékot mindig szagmentesen csomagoljuk el.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

medveészlelés

bükk

egererdő zrt.

pes-kő

medve

barna medve

felsőtárkány