Kiadták a figyelmeztetést: a hőség mellett zivatarok tarolják le az országot

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadták a figyelmeztetést: a hőség mellett zivatarok tarolják le az országot

Az Időkép előrejelzése szerint ma tovább fokozódik a hőség, 33-37 fokra számíthatunk. Sok napsütés várható, csak kevés helyen északnyugatra és a középső tájakra hozhat átmeneti felfrissülést egy-egy zápor, zivatar. A szél csak záporok, zivatarok környezetében támadhat fel.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat is kiadta figyelmeztető előrejelzését mely szerint:

Tovább fokozódik a hőség, a napi középhőmérséklet az ország döntő részén meghaladhatja 25 fokot, elsősorban az Alföldön a 27 fokot is.

Forrás: OMSZ
Forrás: OMSZ

Továbbá, a délelőtt folyamán a Dunántúl északkeleti, keleti felén, a Duna vonalában, valamint az Északi-középhegység nyugati felében előforduló zivatarok fokozatosan gyengülnek, megszűnnek. Közülük egyet-kettőt kezdetben még intenzív csapadék (10-30 mm), viharos széllökés (>60 km/h), kisebb eséllyel apró szemű jég kísérhet.

Forrás: OMSZ
Forrás: OMSZ

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

figyelmeztetés

időjárás

időjárás előrejelzés

zivatar

zápor