Újra medvét észleltek Magyarországon: most Salgótarjánban tűnt fel a bestia

HelloVidék   
  Megosztom
Újra medvét észleltek Magyarországon: most Salgótarjánban tűnt fel a bestia

Salgótarján pálfalvai városrészében tűnt fel a medve, az első észlelést kedden a szeméttelep körzetéből jelezték. A Nógrád megyei medvefigyelő Facebook-csoport szerint a városrészben szerda reggelig már nyolcan látták a vadállatot, akit a csoport információi szerint már keresnek a hatóságok.

Ősszel gyakori vendégek lehetnek a barnamedvék a nógrádi erdőkben, mivel az aszály miatt kevesebb a táplálék élőhelyükön. A megfigyelések szerint egyébként egy ideje már tanyáznak medvék Nógrádban, a Cserhát déli részén és a Bükkben is sikerült vadkamerával megörökíteni Európa legnagyobb ragadozóját többször. Az országhatár mentén bármikor számítani lehet medve felbukkanására, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is több bizonyított észlelés történt már az idén.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

medve

medveészlelés

salgótarján

nógrád megye

pálfalva