Kiadták a figyelmeztetést, sűrű lesz és tartós: ez okozhat gondokat több megyékben

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadták a figyelmeztetést, sűrű lesz és tartós: ez okozhat gondokat több megyékben

Hazánk délkeleti, keleti tájain helyenként sűrű köddel indult a reggel, mely napközben folyamatosan zsugorodik, teret veszít. Jelenleg elsőfokú figyelmeztetés érvényes.


 


 

Leginkább az Alföld délkeleti és középső részén helyenként, máshol inkább csak kisebb foltokban várható sűrű köd, mely napközben fokozatosan teret veszít. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt Békés, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyére hétfőn.

Forrás: OMSZ
Forrás: OMSZ

Mi várható a folytatásban?

A hét első napjai sem hoznak lényeges változást időjárásunkban. Hétfő és kedd hajnalban, reggel ismét többfelé ébredhetünk párás, ködös időre, helyenként szitálás, ónos szitálás, esetleg gyenge eső is kialakulhat - írta előrejelzésében az Időkép. Ugyanakkor találkozhatunk majd olyan tájakkal is, ahol naposabb lehet a reggel, bár ebből lesz a kevesebb. Ezeken a napokon napközben felhős, borongós, szürke, valamint naposabb tájak válthatják egymást, több napsütésre a Dunától keletre eső területeken van kilátás.

Hétfőn és kedden is elsősorban a Dunántúlon élénkülhet meg többfelé a délkeleti, illetve a keleti szél, helyenként erős lökésekre is számítani kell, máshol csak néhol lehet élénk átmenetileg a légmozgás.

Reggelente már többfelé mérhetünk kevéssel fagypont alatti értékeket, de kedd hajnalra a kevésbé felhős tájakon többfelé csökkenhet -5 fok köré a hőmérséklet. Délutánonként általában 2 és 8 fok közötti csúcsértékekre van kilátás.

Szerda reggelre már kevesebb helyen képződhet pára, köd. A nap első felében északkeleten még előbújhat a nap a felhők közül, de délutánra mindenhol beborul az ég. Viszont szitálás, gyenge eső csak elszórtan fordulhat elő, sokfelé száraz maradhat az idő. Az északkeleti szelet helyenként élénk lökések kísérhetik. Reggel ismét többfelé fagyhat, kora délután pedig 3-8 fok valószínű.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

tél

november

omsz