Kiadták a figyelmeztetést, sűrű lesz és tartós: ez okozhat gondokat több megyékben

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadták a figyelmeztetést, sűrű lesz és tartós: ez okozhat gondokat több megyékben

Hazánk délkeleti, keleti tájain helyenként sűrű köddel indult a reggel, mely napközben folyamatosan zsugorodik, teret veszít. Jelenleg elsőfokú figyelmeztetés érvényes.


 


 

Leginkább az Alföld délkeleti és középső részén helyenként, máshol inkább csak kisebb foltokban várható sűrű köd, mely napközben fokozatosan teret veszít. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt Békés, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyére hétfőn.

Forrás: OMSZ
Forrás: OMSZ

Mi várható a folytatásban?

A hét első napjai sem hoznak lényeges változást időjárásunkban. Hétfő és kedd hajnalban, reggel ismét többfelé ébredhetünk párás, ködös időre, helyenként szitálás, ónos szitálás, esetleg gyenge eső is kialakulhat - írta előrejelzésében az Időkép. Ugyanakkor találkozhatunk majd olyan tájakkal is, ahol naposabb lehet a reggel, bár ebből lesz a kevesebb. Ezeken a napokon napközben felhős, borongós, szürke, valamint naposabb tájak válthatják egymást, több napsütésre a Dunától keletre eső területeken van kilátás.

Hétfőn és kedden is elsősorban a Dunántúlon élénkülhet meg többfelé a délkeleti, illetve a keleti szél, helyenként erős lökésekre is számítani kell, máshol csak néhol lehet élénk átmenetileg a légmozgás.

Reggelente már többfelé mérhetünk kevéssel fagypont alatti értékeket, de kedd hajnalra a kevésbé felhős tájakon többfelé csökkenhet -5 fok köré a hőmérséklet. Délutánonként általában 2 és 8 fok közötti csúcsértékekre van kilátás.

Szerda reggelre már kevesebb helyen képződhet pára, köd. A nap első felében északkeleten még előbújhat a nap a felhők közül, de délutánra mindenhol beborul az ég. Viszont szitálás, gyenge eső csak elszórtan fordulhat elő, sokfelé száraz maradhat az idő. Az északkeleti szelet helyenként élénk lökések kísérhetik. Reggel ismét többfelé fagyhat, kora délután pedig 3-8 fok valószínű.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

tél

november

omsz