Ne tervezzünk kirándulást a hétvégére: mutatjuk, hol várható eső, zivatar

MTI   
  Megosztom
Ne tervezzünk kirándulást a hétvégére: mutatjuk, hol várható eső, zivatar

Csapadékos lesz a hétvége: pénteken országos esőre kell számítani, szombaton és vasárnap pedig inkább záporok, zivatarok várhatók - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken döntően erősen felhős vagy borult idő várható: egy délnyugatról északkelet felé tartó csapadékzóna mentén tartós esőzésre kell számítani, amelynek súlypontja délutánra az ország északkeleti felére helyeződik át. Eközben dél felől vékonyodik, csökken a felhőzet, ami mögött záporok, zivatarok érkezhetnek. Kiadós mennyiségű csapadék főként az Észak-Dunántúlon várható. A változó irányú szél többfelé élénk, helyenként erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 8 és 13, míg másutt 14 és 21 fok között alakul.

Szombaton általában közepesen vagy erősen felhős időre van kilátás. A Nyugat-Dunántúlon valószínű vastagabb, összefüggőbb felhőzet, máshol több-kevesebb napsütés is lehet. Összességében több helyen előfordulhat záporeső, helyenként zivatar. Néhol időnként megélénkül a déli, délnyugati szél. A minimum-hőmérséklet általában 1 és 6, a maximum 12 és 17 fok között alakul.

Vasárnap nagyrészt közepesen vagy erősen felhős idő valószínű, szórványosan előfordulhat záporeső, helyenként zivatar. Sokfelé megélénkül, néhol időnként megerősödhet az északi, északkeleti szél. A minimum általában 0 és plusz 7, a csúcsérték 13 és 20 fok között alakul.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

időjárás előrejelzés

időjárás változás

országos meteorológiai szolgálat