Pusztított a vihar a magyar vidéken: udvarokba, házakba, garázsokba, pincékbe ömlött a víz

MTI   
  Megosztom
Pusztított a vihar a magyar vidéken: udvarokba, házakba, garázsokba, pincékbe ömlött a víz

Viharkárok miatt riasztották a tűzoltókat szerdán az ország több vármegyéjében - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

A lehulló nagy mennyiségű csapadék nyomán házakat, udvarokat, pincéket öntött el a víz

- írták a közleményben.

Mint írták: a nagy mennyiségben lehullott csapadék különösen sok munkát adott a tűzoltóknak Tiszakécskén, ahol szinte minden utcából érkeztek segélyhívások az udvarokba, házakba, garázsokba, pincékbe és aknákba befolyó esővíz miatt. Volt olyan pince, ahol egy méter magasan állt a víz. A polgármester erőgépet és homokzsákokat szerzett, a település önkormányzati tűzoltói pedig egyik helyről a másikra vonulva folyamatosan szivattyúzzák a vizet.

A Nógrád vármegyei Csesztvén, Matkópusztán és Püspökhatvanban is házakat veszélyeztetett az udvarokra befolyt víz.

A Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Tiszakürtön a felhőszakadás miatt az árkok nem bírták elvezetni a vizet, és a mélyebben fekvő utcákban elöntötte a víz a kerteket és udvarokat

- közölte az OKF.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? IGEN, VAN! MEGÉRI VÁLTANI

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes szémlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

országos katasztrófavédelmi főigazgatóság

vihar

viharkár

viharkárok