Pusztított a vihar a magyar vidéken: udvarokba, házakba, garázsokba, pincékbe ömlött a víz

MTI   
  Megosztom
Pusztított a vihar a magyar vidéken: udvarokba, házakba, garázsokba, pincékbe ömlött a víz

Viharkárok miatt riasztották a tűzoltókat szerdán az ország több vármegyéjében - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

A lehulló nagy mennyiségű csapadék nyomán házakat, udvarokat, pincéket öntött el a víz

- írták a közleményben.

Mint írták: a nagy mennyiségben lehullott csapadék különösen sok munkát adott a tűzoltóknak Tiszakécskén, ahol szinte minden utcából érkeztek segélyhívások az udvarokba, házakba, garázsokba, pincékbe és aknákba befolyó esővíz miatt. Volt olyan pince, ahol egy méter magasan állt a víz. A polgármester erőgépet és homokzsákokat szerzett, a település önkormányzati tűzoltói pedig egyik helyről a másikra vonulva folyamatosan szivattyúzzák a vizet.

A Nógrád vármegyei Csesztvén, Matkópusztán és Püspökhatvanban is házakat veszélyeztetett az udvarokra befolyt víz.

A Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Tiszakürtön a felhőszakadás miatt az árkok nem bírták elvezetni a vizet, és a mélyebben fekvő utcákban elöntötte a víz a kerteket és udvarokat

- közölte az OKF.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

országos katasztrófavédelmi főigazgatóság

vihar

viharkár

viharkárok