Kiadták a figyelmeztetést: jégeső, felhőszakadás tarolja le az országot

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadták a figyelmeztetést: jégeső, felhőszakadás tarolja le az országot

Országos Meteorológiai Szolgálat kiadta figyelmeztető előrejelzését, mint írták, pénteken elszórtan fordulhatnak elő zivatarok, erre kisebb esély az északi megyékben van, ott kisebb számossággal várható kialakulásuk.

Az erősebb cellákat intenzív csapadékhullás (rövid idő alatt általában 10-25 mm), de elsősorban délnyugaton felhőszakadás (> 25-30 mm) is kísérheti, valamint átmeneti viharos széllökés (> 60-70 km/h), illetve jégeső (1-2 cm-t nem meghaladó átmérő) is előfordulhat környezetükben.

Forrás: OMSZ
Forrás: OMSZ

Az esti órákban csökken a zivatarok száma, de várhatóan csak az éjféli órákat követően szűnnek meg mindenütt a déli és a keleti országrészben. Szombaton a kritériumokat elérő veszélyes időjárási esemény nem valószínű.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

országos meteorológiai szolgálat

előrejelzés

zivatarok

jégeső

felhőszakadás