Kiadták a figyelmeztetést: jégeső, felhőszakadás tarolja le az országot

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadták a figyelmeztetést: jégeső, felhőszakadás tarolja le az országot

Országos Meteorológiai Szolgálat kiadta figyelmeztető előrejelzését, mint írták, pénteken elszórtan fordulhatnak elő zivatarok, erre kisebb esély az északi megyékben van, ott kisebb számossággal várható kialakulásuk.

Az erősebb cellákat intenzív csapadékhullás (rövid idő alatt általában 10-25 mm), de elsősorban délnyugaton felhőszakadás (> 25-30 mm) is kísérheti, valamint átmeneti viharos széllökés (> 60-70 km/h), illetve jégeső (1-2 cm-t nem meghaladó átmérő) is előfordulhat környezetükben.

Forrás: OMSZ
Forrás: OMSZ

Az esti órákban csökken a zivatarok száma, de várhatóan csak az éjféli órákat követően szűnnek meg mindenütt a déli és a keleti országrészben. Szombaton a kritériumokat elérő veszélyes időjárási esemény nem valószínű.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? IGEN, VAN! MEGÉRI VÁLTANI

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes szémlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

országos meteorológiai szolgálat

előrejelzés

zivatarok

jégeső

felhőszakadás