Kiadták a figyelmeztetést: brutális, ami közelít, hamarosan ránk szakad az ég

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadták a figyelmeztetést:  brutális, ami közelít, hamarosan ránk szakad az ég

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra, hétfőre, keddre, és szerdára is citromsárga figyelmeztetést adott ki. Késő délutántól a Nyugat-Dunántúlon már záporokra, zivatarokra is számítani kell. Hétfőtől viszont már jelentősebb változás áll be.

Az Időkép előrejelzése szerint vasárnap északnyugaton gyakrabban kialakulhat eső, zápor, esetleg egy-egy zivatar, de néhol nyugaton és északon is előfordulhat időnként záporos csapadék. Máshol naposabb nyári időre van kilátás. A Dunántúlon helyenként élénk lehet az északkeleti szél. Hajnalban 5 és 14 fok között alakulhat a minimum-hőmérséklet. Délutánra az ország nagy részén 24 és 29 fok közé melegedhet a levegő, de a csapadékosabb északnyugati tájakon csak 18-20 fok körül alakulhat a csúcshőmérséklet.

Hétfőn sok felhő lesz felettünk. Kezdetben csak elszórtan, délután az északkeleti tájak kivételével már több tájegységünkön is kialakulhat zápor, zivatar. A délkeleti szél többfelé megélénkül, zivatarok idején viszont erős, viharos lökések is lehetnek. A csúcshőmérséklet 22 és 31 fok között alakulhat, északnyugaton, nyugaton mérhetjük majd az alacsonyabb maximumokat.

Kedden sok felhő lesz felettünk, és többfelé számíthatunk esőre, záporokra, zivatarokra, néhol felhőszakadásra, jégesőre is. Helyenként élénk, zivatarok környezetében erős, viharos lehet a szél. 19 és 27 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet.

Szerdán és csütörtökön is gyakran zavarhatják gomolyfelhők a napsütést, és több tájegységünkön is számítani kell záporok, zivatarok kialakulására, néhol felhőszakadás, jégeső ismét kialakulhat. Helyenként élénk, zivatarok környezetében erős, viharos lehet a szél. Délutánonként 22-28 fokra van kilátás.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

időjárás előrejelzés

zivatar

jégeső