Rettegnek az itt lakók: sorra csapódnak kerítésekben ezen az úton a kocsik

HelloVidék   
  Megosztom
Rettegnek az itt lakók: sorra csapódnak kerítésekben ezen az úton a kocsik

Egy tucatnyi lakó retteg nap mint nap, mikor száguld bele egy újabb autó a település legveszélyesebb kanyarja mentén álló ingatlanok valamelyikébe - számolt be róla a Blikk.

Ahogy a portál írja, rengeteg lakó retteg nap mint nap, mikor száguld bele egy újabb autó a település legveszélyesebb kanyarja mentén álló ingatlanok valamelyikébe. A lap beszámolója szerint a Kocs településen a Kossuth út és a Tatai utca kereszteződésében 30-as sebességkorlátozó tábla hirdeti, hogy vegyenek vissza a gázból az autósok, ennek ellenére hetente történik baleset. Az érintettek attól félnek, hogy egyszer vége lesz a szerencséjüknek, és a kerítéseiket leromboló autók halálra gázolnak valakit.

A lap természetesen megkereste az üggyel kapcsolatban a Magyar Közútkezelő Zrt.-t, akik a következő választ küldték:

A társaságunk kezelésében lévő Kocs, Tatai és az önkormányzati kezelésű Kossuth Lajos utca csatlakozásának térségében a korábbi, jellemzően anyagi káros baleseteket figyelembe véve, a szakemberek mindkét irányból sárga, kiemelt háttérrel „Veszélyes útkanyarulat jobbra, illetve balra”, alatta az esős és havas időjárási körülmények között érvényben lévő „Sebességkorlátozás 30 km/óra” közúti jelzőtáblákat helyeztek ki. Amennyiben a járművezetők figyelembe veszik és betartják a kihelyezett jelzéseket, az útszakaszon biztonságosan lehet közlekedni. A jelenleg érvényes sebességhatárok betartásával ez az útszakasz is biztonságosan használható, annak betartása és betartatása viszont már nem közútkezelői hatáskör, abban a rendőrség járhat el.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kocs

száguldás

autók

közlekedés

baleset