Óriás sáskaszörnyet találtak Magyarországon: ilyen fajtájú a rejtélyes gigarovar

HelloVidék   
  Megosztom
Óriás sáskaszörnyet találtak Magyarországon: ilyen fajtájú a rejtélyes gigarovar

Egy fehérvári lakos, Simon Erika sosem látott méretű, 9 centiméteres sáskát talált egy öreghegyi szőlősben: a hölgy az internet népétől kért segítséget, hogy vajon milyen sáskafélét találhatott, ugyanis neki még nem volt szerencséje ilyen méretes példányhoz.

A hozzászólók többféle sáskafajt említettek, leggyakrabban az egyiptomi sáska neve merült fel, sokan viszont a sáska fajtája helyett inkább azon aggódtak, hogy több ilyen rovar is előkerülhet-e. A FEOL kikérte egy hivatásos vadállatbefogó, Both Zoltán véleményét is, hogy végére járhassunk a rejtélynek, aki viszont a képet látva egyértelműen leszögezte, hogy nem egyiptomi sáskáról van szó.

A szakértő a kép alapján nem teljesen biztos benne, de a hölgy vélhetően egy marokkói sáskát találhatott, ami ránk egyáltalán nem jelent veszélyt, vagyis nem kell attól tartanunk, hogy sáskainvázió lesz, ugyanis ahhoz több millió egyedre lenne szükség. Ami a rovar mértét illeti, egy teljesen átlagos példányról van szó, ennél jóval nagyobb sáskák is előfordulnak a természetben.

Most még kedvező az idő számukra, jól elvannak, de a hideg idővel valószínűleg csökken a számuk, ha nem tudnak behúzódni valahova.

– mondta Both Zoltán vadállatbefogó, hozzátéve, hogy nem a sáskáktól kellene tartaniuk az embereknek.

Sokkal inkább nagyobb veszélyt rejtenek magukban a nyaralásból véletlenül hazahozott skorpiók, ilyen esethez idén többször is riasztottak, illetve a tigrisszúnyogok. Mivel ezek itthon nem őshonosak, az orvosok sincsenek felkészülve az esetleges tünetek kezelésére, hiszen egy „egyszerű” csípésre beadott gyógyszer esetükben lehet, hogy nem hatásos.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

rovar

rovarok

kártevő

kert

otthon