Most érdemes kiélvezni a napos időjárást? Mutatjuk, mire számíthatunk a héten

HelloVidék   
  Megosztom
Most érdemes kiélvezni a napos időjárást? Mutatjuk, mire számíthatunk a héten

Az Időkép előrejelzése szerint ma napos, csapadékmentes időre számíthatunk, csak helyenként jelenhetnek meg kósza felhők az égen. Már kevésbé lesz szeles napunk, elsősorban hazánk déli felén élénkülhet meg néhol az északkeleti szél. Nyárias hőmérsékletekre készülhetünk, délután 25-30 fok várható. De mire számíthatunk még a héten? Mutatjuk!

Az orvosmeteorológia előrejelzése szerint a jelenlegi időjárási helyzet szervezetünkre gyakorolt hatása közül a napfény szerepe emelhető ki. Ugyanis a napos idő jó hatással van a kedélyállapotunkra, a hangulatunkra, gyorsítja az anyagcserénket, és az erős csontozat kiépítésében nélkülözhetetlen szerepe van. Ezért érdemes a száraz időt kihasználni és lehetőleg a szabadban tölteni, kirándulni a természetben.

Mire számíthatunk a hét további napjain?

Csütörtökön marad a meleg, csapadékmentes idő. Felhők alig lesznek az égen, szinte zavartalan napsütésben lesz részünk. Csak kevés helyen lehet élénk a szél. A friss hajnalt követően délutánra 25 és 31 fok közé melegedhet a levegő.

Pénteken is a napsütésé lesz a főszerep, esni sehol sem fog. Helyenként élénk lehet a keleties irányú szél. A legmagasabb hőmérséklet 26 és 31 fok között alakulhat, míg hajnalban 10-17 fokig hűl majd a levegő.

Tervezzünk kirándulást a hétvégére?

A jó hír az, hogy hétvégére sem romlik el az idő: folytatódik a napos, késő nyárias, csapadékmentes időjárás. Csak néhol élénkülhet meg a légmozgás. Délutánonként 26-31 fok valószínű. Még a hét eleje sem hoz számottevő változást, folytatódik a késő nyári idő.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

időjárás előrejelzés

előrejelzés