Brutális, mennyit költenek erre a tehetős vidéki magyarok: úri huncutság, vagy tényleg megéri?

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális, mennyit költenek erre a tehetős vidéki magyarok: úri huncutság, vagy tényleg megéri?

Egy gyönyörű kert kialakításához és megőrzéséhez jó állapotú és minőségi szerszámokra van szükség. Minden eszköz hozzájárul a kertész sikeréhez és a növények egészségének megőrzéséhez, ám ha nem fordítunk kellő figyelmet karbantartásukra, akkor nem csak növényeinkben tehetünk kárt, de könnyen dobhatunk ki feleslegesen hatalmas összegeket az ablakon. A megfelelően tisztított és karbantartott eszközök sok éves közös munkával hálálják meg a gondoskodást, így megkímélve a pénztárcánkat is.Összegyűjtöttük a legfontosabb lépéseket és néhány tippet. Illetve utánanéztünk annak is, hogy hol tárolják a tehetős vidéki magyarok a kerti szerszámaikat, eszközeiket.

Amikor a hideg, fagyos időjárás közeleg és már alig akad tennivalónk a kertben, felmerül az a kérdés is: mi legyen a kerti szerszámokkal, a fűnyíróval és más eszközökkel. A jó minőségű szerszámok nem olcsóak, de ha rendszeresen karbantartjuk őket, hosszú évekig jó hasznukat vehetjük.

  • Éppen ezért, a kerti eszközök őszi/téli karbantartása azzal kezdődik, hogy az utolsó használat után érdemes alaposan letisztítani őket:
  • Élesítsük az metszőollókat, rögzítsük a lötyögő ásófogantyúkat és alaposan tisztítsuk meg a kerti kesztyűket.
  • A locsolótömlőkben ne maradjon víz, és ha van, az öntözőrendszert is szakszerűen téliesítsük.
  • Az utolsó őszi használatkor ügyeljünk arra, hogy a benzines fűnyíróban ne maradjon üzemanyag.
  • A fűnyíró késeit is élesítsük, majd olajozzuk meg.
  • A kerti gépekről keféljük vagy töröljük le a rászáradt füvet és sarat.
  • A négyütemű kisgépmotorok elterjedésével ne feledkezzünk el a rendszeres motorolaj-cseréről a használati utasítás szerinti időközökben, de legalább évente egyszer.

Hová kerül ezután a rengeteg szerszám és gép?

Minden kerti munka szezonális, így általában van egy tárolónk, garázsunk, ahol eszközeink a téli álmukat tölthetik. Fontos, ha az egész napos ásás után másnap is szükségünk lehet az ásónkra, akkor se hagyjuk a kertben. Tisztítás után mindig töröljük szárazra és vigyük a tárolóhelyre az összes használt eszközt, ahol biztonságban és száraz helyen lehetnek. Ha lehet akasszuk fel a nagyobb szerszámokat, így elkerülhetjük, hogy a következő használatnál esetleg kicsorbult gereblyével kelljen dolgoznunk.

Mit tehet az, akinek nincs pincéje vagy garázsa? Aki nem rendelkezik a telkén péncével vagy garázzsal és nincs is hely ahhoz, hogy építeni tudjon egy nagyobb fészert, azok legtöbb esetben kész megoldásokhoz nyúlnak. Létezik ugyanis fábó vagy műanyagból készült tárolók, melyek nem foglalnak nagy helyet, mégis rengeteg dolog elfér bennük.

Milyen típusú termékek vannak erre a célra (ládák, faházak stb)?

A Praktiker szakemberei a HelloVidéknek elmondták, hogy a kerti szerszámok tárolására szerszámosházak (fa, műanyag, fém), falra szerelhető szerszám tároló eszközök, valamint szerszámtároló állványok a legalkalmasabbak. A legfontosabb, hogy zárt helyen, függőleges helyzetben, egymástól kicsit messzebb tudjuk a nyeles szerszámokat tárolni.

Milyen áron mozognak ezek a termékek?

A termékek fogyasztói ára széles skálán mozog függően attól, hogy milyen méretről és kivitelezésről van szó, a Praktiker kínálatában 95.990 Ft-tól 699.990 Ft-ig találnak a vásárlók az igényeiknek megfelelő szerszámtárolót

- emelték ki az áruház szakemberei.

Mit mutatnak az eladások, mit vesznek leginkább a magyarok és milyen árkategóriában? A barkácsáruház tapasztalatai alapján minden típusból a legolcsóbb árkategóriájú termékeket vásárolják leginkább a magyarok, a szerszámosházak közül pedig a műanyag szerszámosházak a legkelendőbbek.

Körbenéztünk a nagyobb kertészeti - barákácsáruházak online kínálatai között is, hogy megtudjuk, mennyire számít zsebbenyúlós költségenek egy ilyen beszerzése. Lássuk!

  • Az OBI online webshopjában szintén több méretből válogathatunk, az árak viszont magasabban kezdődnek. Itt 250 990-382 900 Ft között mozog a tároló házak ára.
  • A Bauhaus online shopjában már nagyobb méretű tárolókat találunk, ezek ára 169 990 - 579 990 Ft között mozog.

Ahogy az árak mutatják, elképesztő összeget kell fizetnünk egy-egy ilyen tárolóért, ha nincs lehetőségünk más módon tárolni a kerti eszközeinket. Persze próbálkozhatunk mi, magunk is összeütni hasonlót, bár ehhez kézügyességre, alapanyagokra is szükség lesz. Ha ezt nézzük, a saját kezüleg készült raktárhoz sok időre lenne szükségünk, emellett számíthatunk magas alapanyagköltségekre is, arról már nem is beszélve, hogy nem biztos, hogy a befektett idő és pénz valóban megtérülne és valóban használható szerszámosházat tudnánk készíteni. Éppen ezért érdemes mérlegelni, megnézni mekkora méretre lenne szükségünk és megnézni több boltot is, hiszen a kínálat mindig változik, nem beszélve az akciókról.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kerti szerszámok

kerti szerszámok tárolása