Különleges vendége akadt a vadvédőknek: így mentették meg a fiatal ragadozót

HelloVidék   
  Megosztom
Különleges vendége akadt a vadvédőknek: így mentették meg a fiatal ragadozót

A világ leggyorsabb állatán segíteni mindig különleges dolog. A hét eleji viharokban az Etyeki-dombságban fészkelő vándorsólyom (Falco peregrinus) család egyik fiatal egyede került bajba, nagyon legyengült állapotban találták meg a földön gubbasztva. A fiatalok most tanulnak repülni és a viharban egyikük elsodródhatott, szülei nem találták meg, nem tudtak táplálékot vinni számára, hogy legyen ereje visszaszállni a testvéreihez – írja Facebook posztjában a Sóstó Vadvédelmi Központ.

A Magyar Madármentők Alapítvány bejelentése alapján Klébert Antal, a Duna-Ipoly Nemzeti Park (DINPI) természetvédelmi őre azonnal berobogott vele a központba. Szerencsére az állatnak egyéb baja nem volt, így rögvest egy felerősítő kezelést kapott, és ami a legfontosabb táplálékot nyújtottak számára.

Tegnap délután már nagyon vitális volt és izgatott, amiből tudták, hogy minden rendben van és hazatérhet. Gyors egyeztetés után a madár megtalálásának helyszínére érkeztek vele, ahol először egy alapos terepszemle következett. A csodás nyári időben a családot a helyszínen találták, miközben az öregek éppen a repülést gyakorolták a fiatalokkal.

Nem volt mire várni, ez volt a legalkalmasabb pillanat és lendületet adva számára elengedtük a szépséges sólymot, aki egyből tudta, hova kell repülnie

- írták.

Felszállt a többiek közé és hangosan üdvözölték egymást a viszontlátás örömére. Néhány perccel később már együtt feküdtek rá a könnyed, hársillatú áramlatokra.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

sóstó

vándorsólyom

vadvédelem

kert

madarak

vadállatok

madármentők