Kiadták a figyelmeztetést: ezekben a megyékben leszakad az ég + Térkép

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadták a figyelmeztetést: ezekben a megyékben leszakad az ég + Térkép

Első fokú zivatarriasztást adtak ki 5 magyar megyére szombaton. Kezdetben szinte mindenhol zavartan napsütésre számíthatunk, aztán jöhet az égi csetepaté.

A Hungaromet előrejelzése szerint ma késő délutántól, estétől északnyugaton alakulhatnak ki zivatarok, holnap pedig az északkeleti, keleti megyékben helyenként fordulhat elő zivatar. A zivatarokat felhőszakadás-szerű csapadék (~20-25 mm, az északnyugati határ közelében akár ennél több is), viharos (~60-70 km/h) széllökés és apróbb szemű jég (1 cm alatti átmérő) kísérheti.

A folytatásban

Az Időkép előrejelzése szerint vasárnap napos-gomolyfelhős időben lesz részünk. Egy súroló hidegfront hatására helyenként, elsősorban hazánk északkeleti, keleti felén alakulhatnak ki futó záporok, zivatarok. Többfelé élénk lesz a légmozgás, de záporok, zivatarok környezetében erős, viharos széllökésekre is számítani kell. Délutánra 24 és 32 fok közé melegszik a levegő.

Hétfőn sok napsütésre, az ország legnagyobb részén száraz időre készülhetünk, egy-egy gyenge zápor, esetleg zivatar csak elvétve fordulhat elő. Általában gyenge, mérsékelt marad a szél. A legmagasabb hőmérséklet 26 és 32 fok között alakul.

Kedden és szerdán sok napsütésre számíthatunk, egy-egy jelentéktelen zápor legfeljebb kedden fordulhat elő. Kedden nyugaton és északnyugaton, szerdán viszont már többfelé élénk lehet a déli-délkeleti szél. Érkezik a kánikula: kedden 28 és 34, szerdán már 31 és 37 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

előrejelzés

zivatar

vihar

viharjelzés