Sorra csapnak le a villámok: ezeken a területeken már a zivatar az úr

HelloVidék   
  Megosztom
Sorra csapnak le a villámok: ezeken a területeken már a zivatar az úr

Fülledt, trópusi éjszakán vagyunk túl, melyet a felettünk lévő óriási mennyiségű szaharai por is megfűszerezett - írta meg az Időkép. Éjjel azonban befutott nyugat felől a hidegfront, és hajnalban a Dunántúlon az első zivatarok is kialakultak. A délnyugatról északkelet felé mozgó gyors mozgású cellák ékként hasítanak meleg, porban gazdag légkörben, helyenként kifejezetten látványos felhőzetet villantva.

Az élő radar szerint

Forrás: HungaroMet
Forrás: HungaroMet

Ahogy a portál írja, vasárnapra mindenhol megszűnik a forróság, keleten szombaton heves viharokkal csaphat le a front, narancssárga figyelmeztetés érvényes. Nyugat, északnyugat felől szombat a hajnali órákban egy hidegfront éri el térségünket. A front erős északira-északnyugatira forduló széllel, kevés záporral érkezik a Dunántúlra, az ország északnyugati felén szombaton már 30 fok alatt maradnak a maximumok. Nem úgy keleten, délkeleten, ahol még 36-38 fokos perzselő forróság lesz a front előtt, viszont délután, este, ahogy a front ide is megérkezik, délnyugatról északkelet felé robogva heves viharok csaphatnak le.

A viharokat az ország keleti felén heves jelenségek kísérhetik, ami azt jelenti, hogy akár 3-5 centis jégszemek hullhatnak, valamint 90 km/óránál erősebb kifutószél és felhőszakadás társulhat a zivatarokhoz. A Hungaromet 11 vármegyére narancssárga figyelmeztetést adott ki a várható heves zivatarok miatt.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

zivatar

villám

térkép