Sorra csapnak le a villámok: ezeken a területeken már a zivatar az úr

HelloVidék   
  Megosztom
Sorra csapnak le a villámok: ezeken a területeken már a zivatar az úr

Fülledt, trópusi éjszakán vagyunk túl, melyet a felettünk lévő óriási mennyiségű szaharai por is megfűszerezett - írta meg az Időkép. Éjjel azonban befutott nyugat felől a hidegfront, és hajnalban a Dunántúlon az első zivatarok is kialakultak. A délnyugatról északkelet felé mozgó gyors mozgású cellák ékként hasítanak meleg, porban gazdag légkörben, helyenként kifejezetten látványos felhőzetet villantva.

Az élő radar szerint

Forrás: HungaroMet
Forrás: HungaroMet

Ahogy a portál írja, vasárnapra mindenhol megszűnik a forróság, keleten szombaton heves viharokkal csaphat le a front, narancssárga figyelmeztetés érvényes. Nyugat, északnyugat felől szombat a hajnali órákban egy hidegfront éri el térségünket. A front erős északira-északnyugatira forduló széllel, kevés záporral érkezik a Dunántúlra, az ország északnyugati felén szombaton már 30 fok alatt maradnak a maximumok. Nem úgy keleten, délkeleten, ahol még 36-38 fokos perzselő forróság lesz a front előtt, viszont délután, este, ahogy a front ide is megérkezik, délnyugatról északkelet felé robogva heves viharok csaphatnak le.

A viharokat az ország keleti felén heves jelenségek kísérhetik, ami azt jelenti, hogy akár 3-5 centis jégszemek hullhatnak, valamint 90 km/óránál erősebb kifutószél és felhőszakadás társulhat a zivatarokhoz. A Hungaromet 11 vármegyére narancssárga figyelmeztetést adott ki a várható heves zivatarok miatt.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

zivatar

villám

térkép