Kiadták a figyelmeztetést: jégeső, felhőszakadás csap le az országra

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadták a figyelmeztetést: jégeső, felhőszakadás csap le az országra

Ma estig elsősorban a déli, délkeleti országrészben alakulhatnak ki zivatarok, amelyeket lokálisan felhőszakadás (> 30 mm), viharos széllökés (60-80 km/h, déli, délkeleti határ közelében 80-90 km/h), jégeső (2 cm alatti, délkeleti részeken 2 cm körüli) kísérhet - írja a HungaroMet.

Forrás: HungaroMet
Forrás: HungaroMet

Mint írják, az előttünk álló éjszaka időben bizonytalanság mellett a késő esti, vagy az éjféli órákat követően nagyobb valószínűséggel a Dunántúlon, illetve a középső országrészben többfelé fordulhatnak elő zivatarok egy dél felől, északra helyeződő zivatarrendszer hatására. A zivatarok környezetében reggelig az északi országrész kivételével, lokálisan jelentős mennyiségű csapadék vagy felhőszakadás (~ 20-35 mm), elsősorban az ország déli felében néhol jégeső (1-2 cm átmérővel), viharos szél (60-75 km/h) szél kialakulhat.

Szerdán a déli, kora délutáni óráktól újabb kiterjedt délről, északra helyeződő zivatarrendszer kialakulása valószínű. A zivatarrendszerben helyenként viharos szél (60-90 km/h), jégeső (1-3 cm-s átmérővel), felhőszakadás (30-50 mm) valószínű. Elsősorban az ország délnyugati felében, illetve a középső országrészben néhol 90 km/h feletti széllökés, jégeső (> 2-3 cm), felhőszakadás (> 50 mm) előfordulhat.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

jégeső

zivatar

felhőszakadás