Meglepő fogás: emberre is veszélyes lehet az állat, ami a Balatonban úszkált

HelloVidék   
  Megosztom
Meglepő fogás: emberre is veszélyes lehet az állat, ami a Balatonban úszkált

Aligátor teknőst találtak a Balatonban! Szerencsére nem sérült meg a megtaláló,és a teknős sem. Az idegenhonos fajokat tilos elengedni, nem csak az embere veszélyeseket a veszélyteleneket sem. Az állatott elhelyeztem a már meglévő hét példány mellé - írta meg a kőröshegyi Teknős Park.

Nagyobb korában az emberre is veszélyes, harapós teknőst emelt ki Balatonőszöd és Balatonszárszó között egy idősebb horgász. Éppen a Balatont és a közeli tavat összekötő vizesárokból próbált kishalas hálójával sneciket fogni az esti pecázáshoz, amikor a hálójában egy nagyjából 20 centi páncélhosszú aligátorteknőst pillantott meg. Egy kifejlett hím példány akár 70-80 cm hosszúra is megnőhet és nagyobb állatokat is elejthet

- mondta el az Időkép megkeresésére Pécsi Tibor, a Teknős Park tulajdonosa és vezetője.

A Teknős Park Magyarország első és egyetlen látogatható teknős gyűjteménye a Balatonnál. Fél hektáros területén jelenleg 183 teknős él. Megcsodálhatod a különböző fajhoz tartozó teknősöket kicsiktől az óriásokig, felnőttektől az újszülöttekig, ragadozót ugyanúgy mint a növényevőt. A nagyon jó tartási körülmények miatt az állatok kiválóan szaporodnak,minden évben 150-200 kisteknős születik július közepétől szeptember végéig. Természetesen a látogatók ezt is láthatják.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

aligátor teknős

teknős

balaton

balatonőszöd

balatonszárszó