Kiadták a vészjelzést: durva havazás tör be az országba

Pénzcentrum   
  Megosztom
Kiadták a vészjelzést: durva havazás tör be az országba

Az OMSZ havazás miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki három megyére. Ezekben a régiókban vizes hóra kell számítani.

Az OMSZ havazás miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki három megyére. Ezekben a régiókban vizes hóra kell számítani.

Az OMSZ havazás miatt figyelmeztetést adott ki Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyére. Az alpokalján ugyanis 5-10 cm vizes hó hullhat előreláthatólag a déli órákig. Az Alpokalja 350 méter feletti részein pedig akár 10 cm feletti hó is hullhat, ezen megyék keleti részén 5 cm alatti hó valószínű - derült ki az OMSZ előrejelzéséből.

A figyelmeztetés mellet a szolgálat arra is felhívta a figyelmet, hogy ma estig délnyugat, dél felől északkelet felé helyeződve intenzív csapadékzóna vonul át az országon, amelynek halmazállapota döntően eső formájában valószínű.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

havazás

tél