Stresszmentes ünnepi készülődés? Ezzel a 3 pontos módszerrel neked is sikerülhet!

HelloVidék   
  Megosztom
Stresszmentes ünnepi készülődés? Ezzel a 3 pontos módszerrel neked is sikerülhet!

Az ünnepi készülődés alatt a nyakunkba szakadnak a feladatok, hajlamosak vagyunk kapkodni, ha nem figyelünk oda, a rengeteg elintéznivaló felemészt bennünket és mire eljönne az ünnep, stresszben úszva éljük meg a karácsonyt.

Ezt elkerülendő a HelloVidék ad pár tippet, hogyan tudjuk a karácsonyi teendőket leegyszerűsíteni.

1. Lista az elvégzendő feladatokról!

Sokaknak biztosan nem újdonság, de tényleg hatalmas segítség lehet, ha látod magad előtt összeszedve az összes elintéznivalód. A listára az ünnepi előkészületekhez kapcsolódó feladatok mellett a munkával/tanulással kapcsolatos teendők is kerüljenek fel.

Ne legyenek illúzióid: a lista elkészítése közben valószínűleg azt tapasztalod majd, hogy a tennivaló sok, a rendelkezésre álló idő pedig kevés. Ezzel pedig el is érkeztünk a 2. lépéshez.

2. Készítsünk menetrendet!

Ha nem akarsz beleszakadni a rengeteg feladatba, kénytelen leszel tudatosan átgondolni, hogy mit, hogyan és mikor szeretnél elvégezni.

Nézd meg, melyek azok a munkahelyi dolgaid, amelyek januárra halaszthatók, és melyeket szükséges még az ünnepek előtt elvégezni. Ha ez megvan, már el is készítheted a menetrendedet. A „nem szeretem” feladatokat célszerű minél korábbra ütemezni, és melléjük írni valami apró jutalmat, amivel az elvégzésük után megleped magad. Így először motivált leszel, majd pedig boldog, amiért már nem kell velük bajlódnod.

A munkahelyi kötelezettségek terén nem mindig van lehetőségünk a kompromisszumokra, ellenben az otthoni teendők kedvünkre variálhatók. Ha azt látod, hogy nem lesz időd a bejgli és a mézeskalács mellett még linzert is sütni, semmi baj nincsen. Nyugodtan húzd ki a listáról, és vedd meg készen! Ha ez az ára annak, hogy karácsonykor minden idődet a családodnak szentelhesd, akkor csak megéri, nem? Néhány bolti süteménytől az ünnep semmit sem veszít az értékéből. Neked kell tudnod, hogy melyek azok a feladatok, amelyek feláldozhatók a békés, nyugodt ünnep oltárán.

3. Legyél elégedett!

Amikor pedig végre eljön az ünnep, próbálj meg letenni mindent, és élvezni a pillanatot. Tökéletes karácsony nem létezik. Mindig lehet egy kicsivel többet takarítani vagy egy kicsivel többet dolgozni/tanulni, de meg kell tanulnunk elengedni a munkát. Amikor a fa alatt állva felcsendül a zene, nem az fog számítani, , hogy házi linzer van-e az asztalon és nem is az, hogy hány százalékot teljesítettél a munkahelyeden. A legnagyobb ajándék, amit ezen a napon a családodnak adhatsz, Te magad vagy, és az idő, amit nekik szentelsz kipihenten és boldogan!

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

stessz

készülődés

karácsony

ünnep

hellovidék

tippek

család