Ilyen házakban élnek a magyar vidék milliárdosai: itt a top 5-ös lista!

HelloVidék   
  Megosztom
Ilyen házakban élnek a magyar vidék milliárdosai: itt a top 5-ös lista!

Ha azt gondolnánk, hogy az elmúlt évek lakáspiaci áremelkedése túl drágává tette a lakóingatlanokat, valószínűleg nem láttuk még azt az 5 vidéki házat, vagy talán jobb megnevezéssel élve luxusvillát, kastélyt, illetve birtokot, amik a jelenlegi hirdetések alapján a legdrágábbak az országban. A hirdetéseket böngészve abban biztosak lehetünk, hogy a jelenlegi "legdrágábbak listáján" még az utolsó ház megvásárlására is többet kell gyűjtenünk, mint 1 milliárd forint.

A vidéki nagyvárosokban is élénk a lakáspiaci kereslet, a gyermekes háztartások számára megfelelő 60-70 négyzetméteres használt lakások kínálati ára a különböző megyeszékhelyeken 10-25 millió forint között mozgott október elején. A legolcsóbban Salgótarjánban, Kaposváron és Miskolcon lehet lakáshoz jutni, itt 10-14,7 millió forintból jött ki egy 60-70 négyzetméteres lakás. A legdrágább megyeszékhelyek között Debrecen, Győr és Székesfehérvár van, ezekben a városokban 20,5-25 millió forintba kerülnek a szóban forgó lakások, a hirdetések alapján. Ezek persze csak az átlagos értékekek, vannak ugyanis olyan ingatlanok, ahol a kínálati árból 50 normál méretű családi ház biztosan kijönne.

A legnagyobb hirdetőoldalak ingatlankínálatából szemezgetve néztük meg, hogy melyek azok a vidéki házak, kúriák, birtokok, üdülők amiket jelenleg a legdrágábban kínálnak eladásra. A Duna House, ingatlan.com, Otthon Centrum és Otthontérkép hirdetéseiből az első 5 legmagasabb árú ingatlant kiválasztva, a "legdrágábbak listáján" az utolsó helyen álló ház ára is jócskán meghaladta az 1 milliárd forintot.

Az eladó vidéki birtokokat szemügyre véve, talán nem okoz nagy meglepetést, hogy a Balaton-parti településeken több olyan is van, amely jelenleg a legdrágábbak egyikének számít a hirdetőoldalak kínálatából. Az 5-ös listára így három Balaton-parti, egy Nógrád és egy Baranya megyei ingatlan kerülhetett. Nézzük a listát!

5. Balatonlelle: luxusvilla 1,067 milliárd forintért

A lista legutolsó helyén is egy olyan balatoni luxusvilla végzett, amelynek az ára 1,067 milliárd forint. Bár a különböző hirdető oldalakon az kínálati ár valamelyest eltér, az biztos, hogy legalább 1 milliárd forintra lesz szüksége annak, aki ebben az ingatlanban szeretné tölteni a nyári hónapokat. A ház több, mint 1000 négyzetméteres, 11 szobával rendelkezik 3 szinten és a beltéri medence mellett, wellness, billiárd szoba, borospince és egy moziszoba is benne van az árban.

Forrás: dh.hu
Forrás: dh.hu

4. Balatonboglár: 130 fős üdülő 1,25 milliárd forintért

A balatonboglári vízparti üdülő egy majdnem 1,5 hektáros területen, vagyis 15 ezer négyzetméteren terül el, a leírás alapján az épületek között egy 130 fő befogadására alkalmas üdülő is van. Bár a terület és az üdülő vételára „csak” 1,25 milliárd forint, a leírásból azt is megtudhatjuk, hogy kizárólag egy másik 37 szobás üdülővel együtt értékesítik, ami viszont az árat is feltornázza, mintegy 1,65 milliárd forintra.

Forrás: ingatlan.com
Forrás: ingatlan.com

3. Szanda: eladó tanya 1,48 milliárd forintért

A Nógrád megyei Szandán kínálnak főként befektetőknek eladásra egy külterületi tanyát, amihez a leírás alapján lakóházak, fogadó, apartman, sörkert, étterem, úszómedence, borospince, motocross pálya és az állattartáshoz minden szükséges építmény is tartozik. A telken lévő patak egy halastó kialakítására is alkalmas lehet, illetve rendelkezik egy ásványvízkúttal is, amelyhez palackozóüzem is kiépíthető . A telekterület 89 ezer négyzetméter, a szálláshely pedig 30 szobát foglal magába, amelyek összesen mintegy 1,48 milliárd forintos áron kerültek meghirdetésre.

Forrás: ingatlan.com
Forrás: ingatlan.com

2. Balatonfüred: luxus birtok 1,69 milliárd forintért

Eladásra kínálnak egy közel 4 hektáron elhelyezkedő balatoni panorámás területet, amely mintegy 800 négyzetméteres beépítettséggel egy 25 lakosztályos szállodát is magába foglal. A hirdetés alapján a szálloda akár családi kúriaként is használható, ha az új tulajdonos nem kíván a szálloda üzemeltetésével foglalkozni. A birtokhoz emellett egy 27 ezer négyzetméteres szőlőültetvány is tartozik, valamint egy pihenőkertet is kialakítottak. Az ingatlanról képek nem állnak rendelkezésre, csak a személyes megtekintés során kaphatnak bővebb információt az érdeklődők.

Forrás: ingatlan.com
Forrás: ingatlan.com

1. Bükkösd: főúri kastély 2,8 milliárd forintért

A lista abszolút győztese már jóval meghaladta az egy milliárd forintos határt, a barokk stílusú főúri kastély a Pécs melletti Bükkösdön található, az alapterülete mintegy 1600 négyzetméter. Kezdetben főúri rezidenciaként, majd gyermekotthonként és iskolaként üzemelt. Belül díszterem és 26 szoba várja a leendő tulajdonost, kívülről az épület érdekessége, hogy egy 4 méter magas óratorony is helyet kapott a főhomlokzat mentén. A teljes telekterület mintegy 16 ezer négyzetméter, mindezért pedig "potom" 2,8 milliárd forintot kérnek az új tulajdonostól.

Forrás: ingatlan.com
Forrás: ingatlan.com

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

ház

hellovidék

ingatlan

kastély

legdrágább

top5

birtok

ingatlanhirdetés