Újra divatba jött a Balaton: fellendült az ingatlavásárlás, új házak épülnek

hvg.hu   
  Megosztom
Újra divatba jött a Balaton:  fellendült az ingatlavásárlás, új házak épülnek

Sokan befektetési céllal vásárolnak ingatlanokat a Balatonon, de egyre több nyaraló is visszatalál a magyar tengerhez. Jelentősen felértékelődnek az ingatlanok, míg a Tihany-Csopak vonal a legdrágább, a délnyugati parton nő a legjobban az eladott ingatlanok ára, és száma is.

Igencsak megugrott a kereslet a balatoni ingatlanok iránt, mondta Katona Tamás, az OTP Ingatlanpont siófoki irodájának vezető értékesítési tanácsadója a Privátbankárnak. Katona szerint a vásárlók többsége befektetési céllal és nem saját használatra vásárol, de olyan is van bőven, aki nem csak nyaralóként veszi a házat, hanem be is költözik.

A pénzügyi válság lecsengését követően újra kelendők lettek az ingatlanok a Balaton partján. Az országon belüli turizmusban is ismét egyre kedveltebb célpont a Balaton, és egyre magasabb szintű szállodák és éttermek állnak a kikapcsolódni vágyók szolgálatában, ráadásul a tapasztalatok szerint a szezon meghosszabbodott, írja a hvg.hu.

A Balaton-parti települések négyzetméterenkénti átlagára 150 ezer és 500 ezer között alakul, de nem ritka a milliós négyzetméterár sem. A legdrágább települések az északi-parton Csopak, Tihany és Balatonfüred, a déli-parton pedig Balatonlelle.

A Fonyódi járásban is 40 százalékot meghaladó drágulást regisztráltak, és közel hasonló ütemben nőttek a Fonyódtól nyugatra található Balatoneresztúr, Balatonberény, és Balatonmáriafürdő árai is.

A legtöbb építési engedélyt Siófokon adták ki, 363-at, azt Fonyód követi 180-nal, ezt követte Balatonlelle 140-nel, az északi-parti Balatonalmádin és Keszthelyen is egyaránt 100-100 új ház épülhet.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

turizmus

ház

ingatlan