Újra divatba jött a Balaton: fellendült az ingatlavásárlás, új házak épülnek

hvg.hu   
  Megosztom
Újra divatba jött a Balaton:  fellendült az ingatlavásárlás, új házak épülnek

Sokan befektetési céllal vásárolnak ingatlanokat a Balatonon, de egyre több nyaraló is visszatalál a magyar tengerhez. Jelentősen felértékelődnek az ingatlanok, míg a Tihany-Csopak vonal a legdrágább, a délnyugati parton nő a legjobban az eladott ingatlanok ára, és száma is.

Igencsak megugrott a kereslet a balatoni ingatlanok iránt, mondta Katona Tamás, az OTP Ingatlanpont siófoki irodájának vezető értékesítési tanácsadója a Privátbankárnak. Katona szerint a vásárlók többsége befektetési céllal és nem saját használatra vásárol, de olyan is van bőven, aki nem csak nyaralóként veszi a házat, hanem be is költözik.

A pénzügyi válság lecsengését követően újra kelendők lettek az ingatlanok a Balaton partján. Az országon belüli turizmusban is ismét egyre kedveltebb célpont a Balaton, és egyre magasabb szintű szállodák és éttermek állnak a kikapcsolódni vágyók szolgálatában, ráadásul a tapasztalatok szerint a szezon meghosszabbodott, írja a hvg.hu.

A Balaton-parti települések négyzetméterenkénti átlagára 150 ezer és 500 ezer között alakul, de nem ritka a milliós négyzetméterár sem. A legdrágább települések az északi-parton Csopak, Tihany és Balatonfüred, a déli-parton pedig Balatonlelle.

A Fonyódi járásban is 40 százalékot meghaladó drágulást regisztráltak, és közel hasonló ütemben nőttek a Fonyódtól nyugatra található Balatoneresztúr, Balatonberény, és Balatonmáriafürdő árai is.

A legtöbb építési engedélyt Siófokon adták ki, 363-at, azt Fonyód követi 180-nal, ezt követte Balatonlelle 140-nel, az északi-parti Balatonalmádin és Keszthelyen is egyaránt 100-100 új ház épülhet.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

turizmus

ház

ingatlan